میلاد پیامبر و امام صادق (ع)

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالي
بله؛ به استثناء نماز ميت، نماز عيد فطر و عيد قربان و نمازهايي كه در آن قنوت به عنوان اصل نماز در نظر گرفته شده است و نماز بدون قنوت معنايي ندارد.

باسمه تعالي
1- بعد از پايان مدت عقد اگر چنانچه خانم بخواهد به عقد ديگري در آيد، بايد به مدت دو بار عادت ماهانه عده نگه دارد كه تقريبا 45 روز مي شود. لكن اگر اين خانم بخواهد مجددا به عقد همان فردي كه در عقد او بوده در آيد ديگر نگاه داشتن عده لازم نيست.
2- اگر نزديكي صورت نگرفته باشد نگه داشتن عده نيز لازم نيست.
3- نگه داشتن عده براي اين خانم كه مي خواهد دوباره با شوهر خود كه مدت عقدش تمام شده دوباره ازدواج كند لازم نيست؛ لكن بايد حتما خطبه عقد خوانده شود.

باسمه تعالي
دوبار تلفظ مي شود؛ لكن در "راء" بصورت تكرير، در حروف ديگر هم بصورت ادغامي تلفظ مي شود. مانند كلمه فارسي "ارّه" و "درّه" كه در اينجا حرف "راء" را دو بار تكرار مي كنيم. لكن بصورت ادغام شده با اين توضيح كه هر حرف مشددي را بايد به اندازه 2 الف يا مقدار كمتر نگه داريم تا تشديد آن در تلفط مشخص شود.

باسمه تعالي
با تشكر از شما. اولاً شما از ما مسئله فقهي را سوال فرموديد و ما در جواب از نظر فقهي به شما پاسخ داديم اينكه اخلاقا تصوير هيچكدام از انبياء الهي و ديگر بزرگان و مجاهدان في سبيل الله بوي‍‍ژه شخصيت بي بديل و بي نظير قمر بني هاشم حضرت ابوالفضل- عليه السلام- در تلويزيون و يا سينما و رسانه هاي تصويري ديگري نشان داده نشوند مسلما بسيار مطلوب و پسنديده است لكن مسئله فقهي يك چيز است و مسئله اخلاقي چيز ديگري است.
ثانيا در تعزيه ها نيز گاهي افراد معلوم الحالي هستند كه زياد وجهه خوبي در اجتماع نيز ندارد و نقش هاي مثبتي را در تعزيه بازي مي كنند و همين مسئله در سينما و تأتر و تلويزيون نيز در بين هنرپيشه ها وجود دارد. نه همه آنها افراد خوبي هستند و نه همه آنها افراد بدي هستند.

باسمه تعالي
اين امر از محالات عقليه مي باشد. يعني به هيچ عنوان امكان ندارد. نه اينكه براي پروردگار چيزي ممكن نباشد بلكه اين امكان در طرف مقابل وجود ندارد. بدين معنا كه وقتي چيزي خلق مي شود ديگر مخلوق مي باشد و نمي تواند با خالق در هيچ صفتي برابري كند و لذا همواره مخلوق با خالق در كليه ي صفات مغايرت كلي دارد. مثالي را براي شما بيان مي كنيم . فرض كنيد يكي از برترين فيزيكدان هاي دنيا بخواهد به تخته سنگي عبارتي از فيزيك را بياموزد. فرا نگرفتن اين تخته سنگ دليل بر ضعف فيزيكدان نيست بلكه تخته سنگ ظرفيت پذيرش فيزيك را ندارد، همينطور مخلوق نيز نسبت به خالق مغايرت كلي دارد. مثلا چون محدود است نمي تواند نامحدود باشد چون مخلوق است. اگر خودتان قبل از طرح سوال در متن آن دقت مي كرديد به همين پاسخ مي رسيد. موفق باشيد.

باسمه تعالي
اين معجزه با اسناد معتبر و موثق در كتب شيعي نقل شده و صحيح مي باشد؛ و روايت است كه روزی هنگام عصر رسول خدا(ص)سرش را در دامان علی(ع) نهاد و حالت وحی بر آن حضرت عارض شد و طول کشید تا غروب شد و علی(ع) نماز عصر نخوانده بود اما به احترام پیغمبر(ص) نتوانست از جا برخیزد و چون پیغمبر(ص) برخاست به علی(ع) فرمود: آیا نماز عصر خوانده ای؟عرض کرد: نه. پیغمبر دعا کرده گفت: «اللهم ان علیا کان فی طاعتک و طاعة رسولک فاردد علیه الشمس » "پروردگارا علی(بنده تو) در راه اطاعت تو و فرمانبرداری رسول تو بوده پس خورشید را برای او بازگردان. ]اسماء گوید: در این وقت خورشید را دیدم که بازگشت و دیوارها را دوباره آفتاب گرفت تا علی(ع) وضو گرفت و نمازش را خواند، آن گاه غروب کرد.
در اين رابطه مي توان به باب معجزات اميرالمومنين- عليه السلام- در «بحار الانوار» مراجعه نماييد.

باسمه تعالی
متاسفانه شما مبحث حقوق زن در اسلام را مطالعه نکرده اید. در این زمینه صدها حدیث از پیامبر و ائمه طاهرین(ص) بیان شده است که بازگو کردن و معدل گیری آنها در این مقوله نمی گنجد. لکن شما را ارجاع می دهیم به "رساله حقوق زن در اسلام" نوشته مرحوم استاد مطهری (ره) و نیز "رساله دکتری مرحوم شهید پاک نژاد" در رابطه با مسئله ی ازدواج. کتب دیگری نیز در این مورد وجود دارند که اگر تمایل داشتید حضورا به دفتر مرکزی مراجعه نموده تا آنها را در اختیار شما قرار دهیم تا از نزدیک ببینید که آنقدر اسلام برای زنان ارزش قائل شده است که ممکن است مردان به این امر حسادت ورزند.

باسمه تعالی
در مورد مساله فوق نشان دادن تصاویر پیامبران الهی غیر از پیامبر خاتم و نیز ائمه معصومین و حضرت صدیقه طاهره -سلام الله علیهم اجمعین- اشکالی ندارد و قمر بنی هاشم-سلام الله علیه- نیز اگر چه دارای مقام بسیار بسیار ارجمندی هستند، لکن چون امام معصوم نیستند از جهت ارائه تصویر مشکلی ندارند. در ضمن اگر دقت کرده باشید در تعزیه ها نیز این مساله به همین صورت بلکه قدری فراتر نیز می باشد. لکن اغلب فقها درباره تعزیه نیز مشکلی نمی بینند.

باسمه تعالی
اصلا حضور خداوند متعال آنچنان که که فرموده اید(به نقل از دیگران) به هیچ عنوان صحیح نمی باشد. اصولاً چون خداوند متعال خالق است، باید بیان صفتش نیز توسط خودش برای مخلوقین صورت بگیرد و این کار توسط معصومین از ناحیه خداوند متعال انجام پذیرفته است. و لذا از بین آنها می فهمیم که خداوند متعال حضورش بصورت احاطه ی علمی می باشد. همانطور که قرآن کریم نیز فرموده است " أَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحَاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِلْمًا"(طلاق-آیه 12) و غیر از این بیان صحیح نمی باشد.

باسمه تعالی
کتابی بنام "قصه های عاشورا" که در این کتاب در فصل پایانی در ارتباط با زندگی مختار مفصلا توضیح داده شده است و همچنین قیام او را تفصیلا بیان کرده است. این کتاب در دسترس همگان می باشد و کتابخانه ی شعب موسسه و همچنین در شعبه مرکزی موجود می باشد.

باسمه تعالی
ضمن اینکه خداوند متعال انشاء الله ایشان را به راه راست هدایت فرماید و قبل از مرگشان توبه نمایند، بعد از مرگ ایشان حتما از مرجع خودتان مسئله را استفتاء نمایید.

باسمه تعالی
صفت تکریر با تشدید فرق می کند. آنچه که شما در نماز نسبت به آن دچار وسواس شده اید صفت تکریر است نه تشدید. لذا هیچ اشکالی ندارد و به شک خود نیز اعتنا نکنید.
در صورت نیاز می توانید جهت یادگیری قرائت صحیح به موسسه مراجعه نمایید.

باسمه تعالی
برای این منظور شما می توانید با شماره های 55370517 - 55390144 تماس حاصل نموده و با تعیین وقت قبلی حضورا خدمت استاد محترم جناب آقای مخملباف رسیده و رهنمودهای لازم را دریافت نمایید.

باسمه تعالی
آنجا که پیامبر در مورد اطاعت زن از شوهر آن چنان بیان می فرمایند، اگر حضرتعالی اطلاعی از صنایع ادبی داشته باشید به چنین موردی صنعت کنایه گویند و هر عاقلی متوجه می شود که پیامبر خدا از باب کنایه و برای اینکه بفهماند اطاعت زن از شوهر چقدر اهمیت دارد چنین مطلبی را می فرماید و بیان اینگونه مطالب در بین مردمان عالی هم معمول و رایج است.
لکن متاسفانه شما فقط به حدیثی استناد کرده اید که اهمیت اطاعت زن از مرد را نشان می دهد. ای کاش بتوانید احادیثی که اهمیت زن در اسلام را بیان می کند را مطالعه نمایید تا ببینید پیامبر و دیگر ائمه چقدر برای زن ارزش قائل شده اند. همین مقدار کافی است که سوره ای در قرآن به نام نساء وجود دارد و تقریبا اکثر قوانین راجع به این گروه را در آنجا بیان می فرماید.
در مورد کربلا نیز مطالبی که فرموده اید اصلا ارتباطی با یکدیگر ندارند. حضرت زینب (س) وظیفه ای دارند و امام حسین (ع) نیز وظیفه ای دیگر و این وظایف از قبل تعیین شده است. از طرفی دیگر در بین اعراب کشتن زنان به خاطر اینکه مرد جنگی نبوده اند جایز نبوده است و هر کسی اقدام به اینکار می کرد او را نامرد توصیف کرده و مورد سرزنش شدید قرار می دادند.

باسمه تعالی
در مسئله ازدواج در حالی که پسر بالغ و عاقل باشد رضایت پدر شرعا ملاک نیست. لکن از نظر اخلاقی خوب است که پدر ناراضی نباشد و در چنین اموری بهتر است با پا در میانی بزرگترها مسئله حل و فصل شود.

باسمه تعالی
مسئله رجعت امامان مانند حضور آنان در زمان غیر رجعت است یعنی هر امامی پس از امام دیگر به دنیا بر خواهد گشت. لکن بعضی از امامان مانند امام حسین علیه السلام دوبار رجعت خواهد داشت. یعنی هم در زمان ظهور حضرت مهدی (عج) و هم در زمانی که نوبت حکومت آن بزرگوار می باشد.

باسمه تعالی
سلام علیکم. از اینکه حضرت عالی در فکر تبلیغ اسلام و فرهنگ شیعی هستید قابل تقدیر بوده و انشاء الله مأجور خواهید بود. اما برای تبلیغ اسلام نیاز به حفظ آیات کل قرآن کریم نیست بلکه در این زمینه همان مسیری که در کلاس اعتقادات مشخص شده است را پیگیری نموده و ادامه دهید آنگاه به موفقیت های خوبی انشاء الله دست پیدا خواهید کرد.

باسمه تعالی
اولا شما برای ازدواج لازم نیست از آغاز به فکر همه مسائل مادی آن باشید. بلکه شما می توانید کیس مورد نظر خود را با تحقیقات و آگاهی کامل پیدا نموده و سپس همسر آینده خود را به عقد خود در آورید. آنگاه پس از دو سال که در مرحله عقد بودید با فراهم آوردن امکانات دیگر در حد مختصر او را به خانه ی خود بیاورید. در طول این دو سال (دو سال را بصورت فرضی مطرح کردیم) ایشان همسر قانونی شما بوده و هیچ فرقی با زمانی که شما رسماً عروسی نمایید نمی کند. فلذا با استعانت از پروردگار مهربان از هم اکنون به فکر اینکار باشید.
ثانیاً ما برای شما با توجه به اینکه با بیانات فوق امکان ازدواج دائم برایتان میسر می باشد ازدواج موقت را پیشنهاد نمی کنیم.
در مورد اول می توانید با واحد مشاوره میقات القرآن مشاوره نمایید.

بعد از صلواتی که جزئی از نماز می باشد نباید بیان شود. اما صلوات های مستحبی در نماز در ادامه آن نیز می توان دعا کرد. از جمله گفتن " و عجل فرجهم". پس صلوات تشهد چون جزئی از نماز است اضافه کردن چیز دیگر به آن جایز نمی باشد.