پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی
1- اصولا ادعیه زمانی برای انسان کارساز است که کار از کار نگذشته باشد و زمانی که کار از کار گذشته باشد فقط معجزه می تواند مورد فوق را به حالت اول برگرداند و معجزه هم در همه جا و برای همه کس انجام نمی شود. در مورد دعا باید دقت داشت که مانند نخی است که دو سر دارد. یک سر آن در دست ما و سر دیگر در دست خدای تعالی است. ما باید تلاش و سعی خودمان را بکنیم تا انشاءالله دعای ما مستجاب شود. ولی بعضی از اوقات است که استجابت آن دعا به صلاح ما نیست و لذا هر چه تلاش هم کنیم به اجابت آن دعا نخواهیم رسید.
2- اما در مورد احادیثی که راجع به خواص بعضی از ادعیه ذکر کرده اند، پس از اینکه به معتبر بودن آنها واقف شدیم باید بدانیم که آنها نیز مشمول همین قاعده ای است که خدمتتان عرض کردیم. یعنی صرف خواندن آن دعا، گاهی باعث شفای مریض و یا برآورده شدن حاجت می شود و گاهی هم نمی شود. فلذا باید دقت داشته باشیم که پروردگار متعال نیز در این زمینه مصلحتی برای ما در نظر گرفته است. پس اگر دعایی خواندیم و اثری از آن ندیدیم، اولا قطعا در جای دیگری پاداش آن را هم از نظر مادی و معنوی خواهیم دید و ثانیا باید بدانیم چون پروردگار متعال خواهان خوبی و خیر برای ماست، پس مصلحت نبوده است که این کار به نتیجه برسد.
3- اما در مورد مسخره کردن، این امر سابقه ی طولانی دارد که هر امتی در زمان هر پیغمبری بالاخره آن پیامبر را هم مسخره می کردند حتی معجزات آنها را هم سحر و جادو می دانسته و مورد تمسخر قرار می داده اند. پس شما نباید از مورد تمسخر واقع شدن هراسی داشته باشید.

باسمه تعالی
بله، در کتاب بحار الانوار باب نبوة. در آنجا تمام احادیث راجع به پیامبر اکرم (ص) جمع آوری شده است و همچنین در کتاب منتهی الامان، زندگانی پیامبر اکرم(ص) و کتب دیگر نیز موجود است.

باسمه تعالی
احادیث اعم از قدسی و غیر آن را باید با قرآن کریم تطبیق نمود و اگر معارضتی با آیات الهی داشت آن را کنار گذاشته و اگر معارضتی نداشت، اگر سند رجالی آن مورد توصیق بود آن را می توان پذیرفت و فرمایش شما نیز مشمول همین قاعده می باشد.

باسمه تعالی
خیر، تمام آنها پاک می باشند. به فتوای همه مراجع.

باسمه تعالی
موارد عقد موقت در احکام نکاح رساله های عملیه ذکر شده است. می توانید به آنجا مراجعه کرده و دقیقا مورد فوق را مطالعه نمایید.

باسمه تعالی.
در فرض مذکور فقط همان مسیر نجس می باشد نه جاهای دیگر. جواب سوالات نیز در اولین فرصت ممکن ارسال میشود.

باسمه تعالی.
شارع مقدس برای کسانی که دچار وسواس می باشند فرموده اند که در اموری که زیاد شک می کنند نباید به شک خود اعتنا نمایند. در موردی که فرموده اید نیز به فرض اینکه پای تری بر روی فرش نجسی قرار گیرد در همان بدو امر که نقطه ی دیگر فرش پا گذاشته شود بلافاصله پا توسط همان نقطه خشک خواهد شد و نقاط دیگر نجس نخواهد شد. مگر اینکه پا دارای رطوبت شدید باشد. فلذا در همان مرحله اول که پا گذاشته می شود و نجس می باشد باید آب کشیده شود.

باسمه تعالی
رجوع کنید به کتاب قاموس القرآن ذیل واژه های صراط و سبیل، در آنجا نویسنده توضیحات لازم را بیان فرموده اند.

باسمه تعالی
رجوع کنید به مفاتیح الجنان در تعقیبات مشترکه بین نمازهای واجب این دعا ذکر شده است.

باسمه تعالی.
اگر هر دو مورد خشک باشند، هیچکدام نجس نمی شوند. اگر یکی از این دو مورد تر باشند شیء پاک بواسطه ی تماس با آن نجس می شود، به شرطی که رطوبت به قدری باشد که سرایت کند نه اینکه فقط حالت خنکی داشته باشد و شیء دیگر را تر نکند.

باسمه تعالی.
اگر یقین کند که قبل از تطهیر بچه، نجاست به بدن کودک بوده و تا بعد از تطهیر او این نجاست به بدن او متصل بوده باید بدن کودک و تمام جاهایی که احیاناً بوسیله رفت و آمد کودک نجس شده است را مجددا آب بکشد. ولی اگر یقین نداشته باشد و یا شک داشته باشد که بعد از تطهیر این نجاست ایجاد شده و یا قبل از آن (کودک دوباره عمل دفع را انجام داده باشد) در این صورت شستن مکانهای نجس لازم نیست، فقط جایی که با این نجاست تماس پیدا کرده باید تطهیر شود و طریقه ی شستن بسیار ساده است. مثلا اگر بتوانید شلنگ آبی را متصل به کر نموده و فقط یک بار روی سرامیک ها ریخته و با پارچه ای آب ریخته شده را جمع نمایید، سرامیک پاک شده و پارچه را در داخل ظرفی بگذارید و در بیرون از آن محل پارچه و ظرف را بشویید. شستن فرش و امثال آن هم بسیار ساده است و اگر آب متصل به کر نباشد، با آب قلیل 3 بار این کار را انجام دهید.

باسمه تعالی
1- انتقاد شما به گردانندگان صدا و سیما است نه به موسسه میقات القرآن و ما در این زمینه هیچگونه مسئولیتی نداریم. شما باید انتقاد خود را کتبا به سازمان صدا و سیما و رونوشت آن را به دفتر مقام معظم رهبری ارسال نمایید. چون صدا و سیما زیر نظر مستقیم رهبری است.
2- همانطور که فرموده اید، فیلم فقط در حد فیلم است نه چیز بیشتر و احکام و اعتقادات ما را فیلم ها مشخص نمی کنند بلکه قرآن و حدیث مشخص می نماید.
3- ما مدافع اینگونه فیلم ها نیستیم.

باسمه تعالی
1-اگر با پول خود تجارت نمایید و سال خمسی شما فرا برسد و هنوز با آن مسکنی نخریده باشید، باید خمس آن را بدهید.
2-برای اینکه نخواهید وارد مقوله ی خمس دادن شوید، باید حتما با این مبلغ وسایل زندگی خود و بطور بارز آن، خانه ای خریداری نمایید و راه دیگری به نظر نمی رسد.
3-اگر مبلغ خود را صرفا برای خرید مسکن کنار بگذارید و به آن دست نزنید، بنابر فتوای بعضی از فقها به آن خمس تعلق نمی گیرد که برای این کار باید از دفتر مرجع خود استفتاء نمایید. یادتان باشد که باید پول فقط برای خرید مسکن کنار گذاشته شود و نمی توانید در پایان با آن کار دیگری انجام دهید.

باسمه تعالی
اگر تری پا به اندازه ای باشد که با فرش نجس تماس حاصل نموده و آن را نیز تر کند و یا خود پا به اندازه ای تر باشد که مکان نجس شده را به خود جذب نماید، در این صورت پا نجس می شود. ولی اگر تری به قدری کم باشد که بواسطه ی تماس با متنجس آن را تر ننماید، پا نجس نمی شود.

باسمه تعالی
زمانی که شما پای خود را شسته اید و سپس به حمام نیز رفته اید و شستشو نموده اید، زخم و پای شما هر دو پاک شده اند و نیاز به اقدام دیگری نمی باشد.

باسمه تعالی
ظاهرا پرچم آمریکا نماد ظلم سردمداران ظالم آن می باشد. به همین دلیل و نیز به دلیل آنکه مظلومین می خواهند به نوعی موارد تحمیل شده به خود را از جانب آمریکا پاسخ دهند فلذا این عمل را انجام می دهند و اصولا پرچم هر کشوری نماد عملکرد حاکمان آن حکومت و نظام سیاسی آن می باشد. فلذا وقتی انقلابی در کشوری صورت می گیرد، پرچم آن نیز بلافاصله تغییر می یابد.

باسمه تعالی
1- آنچه که از روایات استفاده می شود 2 مورد می باشد:
مورد اول اینکه آن حضرت از ظهور خود مطلع است و منتظر اذن پروردگار متعال است. مورد دوم آنکه آن حضرت خود مطلع نیست و فقط خداوند از آن مطلع می باشد. به نظر این حقیر آن حضرت از ظهور خود مطلع می باشد.
2- همین که انسان توفیق نگاه نکردن به نامحرم را پیدا می کند خود عنایتی از جانب خداوند متعال است. از طرفی دیگر قطعا شما نقاط مثبتی در خود می یابید که حتما به آن اضافه نیز شده است. قدری فکر کنید. آنها را پیدا کنید و ببینید آیا بخاطر گناه نکردن، به نقاط مثبت شما اضافه نشده است؟ برای ما بنویسید.

باسمه تعالی
این مطلب در سی دی بحث توبه بدان اشاره شده است و هم در نهج البلاغه ی فیض الاسلام در بحث توبه به آن اشاره گردیده است.

باسمه تعالی
شما در این زمینه سی دی های آغازین بحث حجاب را حتما نگاه کنید. همچنین چهار جلسه ی پایانی معاد با موضوع "چگونه گناه نکنیم؟" و نیز جزوه ی "بیست مقاله" که در کتابخانه موسسه موجود می باشد.