باسمه تعالی
هر حدیث یا روایتی که در کتب شیعه موجود باشد دلیل بر صحت آنها نیست. اگر شما به صحت اِسنادی چنین روایتی صددرصد مطمئن هستید میتوانید آن را به جای آورید و ان شاء الله حاجت روا شوید.
باسمه تعالی
جناب آقای الهی قمشهای از دانشمندان ادبی و از چهرههای شاخص فرهنگی میباشند لکن ایشان مجتهد و مرجع تقلید نیستند و نیز عالم دینی هم نیستند. دیده می شود که گاهی در امور شرعی دخالت کرده و مطلبی را میفرمایند که به هیچ عنوان صحیح نیست. اگر همه ما در همان رشته ی تخصصی خودمان اظهار نظر کنیم آنگاه به هیچ وجه برای کسی مشکل فکری ایجاد نخواهد شد. مطالبی را که از ایشان نقل کردهاید درست نمیباشد.
باسمه تعالی
این مورد در ابتدای جلسه بعد که جلسه 40 از مبحث “تحلیلی بر تاریخ عاشورا” (لینک) می باشد تذکر داده شده و اصلاح شده است. طبق روایت مشهور سن ازدواج 28 و حداقل 25 سال زندگی مشترک، لذا سن آن حضرت هنگام وفات حدود 53 سال خواهد بود.
باسمه تعالی
در چند حدیث از امیرالمومنین(ع) و دیگر ائمه(ع) و نیز از پیامبر اکرم(ص) در کتب شیعی نقل شده است که آن حضرات فرمودهاند دانش را از هر کس که لازم بود دریافت کنید اگر چه مشرک، منافق یا کافر باشد. فرض کنید سید قطب یکی از این سه گروه باشد. آیا دریافت دانش از او کاری خلاف شرع و یا خلاف عقل است و اگر او حرف خوبی بزند باید حرف خوب او را نیز به خاطر سلفی بودنش کنار بگذاریم؟ همه دانشمندان هم گفتار خوب دارند و هم گفتار ناصحیح. انسان باید گفتار خوب دانشمندان را گرفته و گفتار ناصحیح آنان را کنار بگذارد.
باسمه تعالی
1- مطلبی که فرمودهاید یک ادعا است و احتمال چنین چیزی امکان دارد لکن شما باید بتوانید آن را اثبات نمایید و تا اثبات نشود نمیتوان آن را مطرح نمود.
2- این مطلب تحقیقات زیادی را میطلبد. شما در این زمینه حتماً کتاب "نقش ائمه در احیای دین" نوشته علامه عسکری(ره) را مطالعه کنید تا بتوانید راحتتر تصمیم بگیرید.
باسمه تعالی
مباحث اعتقادی توحید، نبوت، امامت و معاد را حتماً استماع نمایید. (اینجا)
اصولاً مسئله عشق در اسلام اگر در مسیر مشروع و خداپسندانه باشد مطلوب بوده و مشکلی ندارد و اگر کاذب باشد و در مسیر نامشروع و خلاف موارد قانونی باشد، هم مشکل دارد و هم پیامدهای منفی به دنبال خواهد داشت.
قبل از هر چیز انسان باید در معنای آزادی تحقیق نماید و بداند که واژه آزادی به این معنا نیست که آدمی در هر زمان و مکانی، هر کاری که دلش خواست را انجام دهد. بلکه این نقطه ی مقابل آزادی بوده و بیبندوباری و ولنگاری است. آنچه که اسلام برای یک فرد مسلمان آزادی را تعریف نموده است آن است که هر فردی میتواند زندگی سالم و روزمره خود را داشته باشد و در هر زمینهای که سوالی برای او پیش میآید به افراد متخصص رجوع کرده و آن را مطرح نماید و نیز انتقادهای خود را در قالب ادبیات صحیح در هر زمانی مطرح نماید و موارد دیگری از این دست که مسلماً ذکر همه ی آنها در اینجا میسر نیست.
باسمه تعالی
شما عزیز گرامی که این سوال را پرسیدهاید باید دقت کنید بفرمایید که اولاً حتماً مطلبی که این معلم در سر کلاس بیان کرده است را با مدیر مدرسه در میان بگذارید و از ایشان بخواهید که این معلم دینی را تعویض نماید و اگر چنانچه این کار را انجام ندادند بلافاصله به ما بگویید تا ما به موسساتی که در این زمینه مسئول هستند اطلاع داده تا ایشان را که نام معلم دینی دارد را تعویض کرده و فرد دیگری را حتماً برای این کار بگمارند. ثانیاً در مورد مطالبی که ایشان به عنوان سوال و اشکال مطرح کرده است باید گفت کار خوب کردن، رفتار خوب کردن، حرف خوب زدن و راست گفتن چه ارتباطی به خواندن یا نخواندن نماز دارد؟ چه ارتباطی با گرفتن روزه یا نگرفتن آن و با عبادت کردن یا عبادت نکردن دارد؟ همه آن کسانی که افراد خوبی هستند، متدین هستند و واقعاً به دین خود و قوانین دین خود عمل میکنند قطعاً انسانهای با تفکر، با تعقلی هستند. دزدی نمیکنند. دروغ نمیگویند. اگر کسی دزدی میکند یا دروغ میگوید این اگرچه نماز هم بخواند و روزه هم بگیرد مسلماً خود را مسخره کرده است مگر اینکه توبه کند و از این مسیر برگردد. شاید میخواهد از روزه گرفتن و نماز خواندن سوء استفاده کرده و بدین وسیله مردم را بفریبد.
باسمه تعالی
1- آنچه که شما در این زمینه شنیدهاید در این قسمت درست است. حضرت فقط فرزندشان حضرت فاطمه زهرا (س) بوده که در قید حیات بوده و بزرگ بودند، بعد به همان سببی که میدانید به شهادت رسیدهاند. فرزندان دیگر آن هستند در کوچکی از دنیا رفتهاند که ظاهراً فقط حضرت ابراهیم -علیه السلام- بوده که در چند ماهگی از دار دنیا رفته است.
2- این مطلب محل تردید است و باید تحقیقات کاملی بر روی آن صورت گیرد که در بیان آن در اینجا میسر نیست. اگر خواستید میتوانید حضورا تشریف بیاورید تا در جریان صحت و سقم این مطلب قرار گیرید.
باسمه تعالی
1- شما از همین امشب قبل از غروب آفتاب فطریه خود را کنار بگذارید که از حداقل قیمت فطریه برای هر نفر از گندم مبلغ ۶۰ هزار تومان میباشد و باید قبل از غروب آفتاب آن را کنار گذاشته و تا قبل از نماز عید یا قبل از ظهر به فقیر برسانید. اگر نشد باید آن را کنار گذاشته و در اولین فرصت آن را به فقیر بدهید.
2- اینها تماماً دروغ محض بوده و احضار روح فقط به اذن خدای تعالی انجام میشود آن هم توسط پیامبران(ع) و امامان(ع) و کسانی که شبه معصوم میباشند.
باسمه تعالی
چنین چیزی اعتبار ندارد.
باسمه تعالی
این مطلب صحیح نیست و هیچگونه پایه شرعی و علمی ندارد. بلکه کسانی که این مطلب را بیان میکنند بنا به سلیقه خودشان صحبت میکنند در حالی که مدرکی برای این حرف ندارند و اصولاً هر کس این زیارت را بخواند خواص و ویژگیهای آن بر او مترتب میگردد.
باسمه تعالی
به خاطر اینکه شخص ساحر خود را در کنار خدا به عنوان قدرتی مستقل میداند و تصورش بر این است که میتواند در عالم تکوین تصرف نموده و برنامههای خداوند را به هم بزند. چنین تفکری قطعاً شرک بوده و قائلین به این تفکر شرک میباشند و مشرک هم کافر است.
بله ما حاضر به مباهله هستیم. لکن کسی که مطلبی را ادعا میکند او باید ادعای خود را اثبات نماید نه دیگران و این نیاز به مباهله ندارد. بلکه قبل از هرگونه مباهلهای باید طرفین بتوانند ادعای خود را اثبات کنند. اگر پذیرفته نشد آنگاه مباهله میکنند.
باسمه تعالی
ظاهراً شما همه برنامههای ایشان را ندیدهاید. یکی از برنامههایی که در سال گذشته ایشان داشتند در ارتباط با اینکه شخص مرده است و دوباره به دنیا برگشته است تاکید فراوان داشتند. اگر خواستید میتوانید برنامه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را از آرشیو صدا و سیما بگیرید و به دقت گوش دهید. در این زمینه ما با ایشان حتی تماس گرفتیم و تذکر لازم را هم دادیم لکن ایشان به تماس ما پاسخی ندادند. شاید در سال جدید ایشان با تذکر بعضی از علما که آنها نیز به ایشان همین تذکرات را طریق کلیپهایی دادهاند در حال حاضر ایشان از موضع خود عقب نشینی کرده باشند. اخیرا از ایشان کلیپی منتشر شده که منکر سوال نکیرین در قبر هستند. میتوانید آن را در فضای مجازی جستجو کنید.
در عین حال گر افرادی که در برنامه شرکت میکنند اگر معتقد باشند که نمردهاند و در حالت احتضار هستند، از این جهت مشکلی وجود نخواهد داشت و ما هیچگاه همه برنامه را تخطئه نکردهایم.
باسمه تعالی
پیامبر اکرم(ص) در قرآن کریم دارای سمتهای مختلفی بوده است. یکی از آنها رساندن وحی میباشد لکن سمتهای آن حضرت بسیار زیاد بوده و در هر موقعیتی خداوند تبارک و تعالی با همان سمت پیامبر را مخاطب قرار داده و در حیطه وظایف آن حضرت از آن حضرت تکلیف خواسته است. مثلاً یکی از وظایف پیامبر(ص) امر به معروف و نهی از منکر است. یکی دیگر از وظایف آن حضرت جهاد با مشرکان و منافقان و کفار است و غیره اما هر کدام در جای خود. پس وظیفه پیامبر(ص) فقط رساندن وحی نیست بلکه کارهای دیگری بر عهده آن بزرگوار است که باید آنها را انجام دهد. در مورد وظایف ما نیز در قبال مردم باید این را بدانیم که هر انسان مسلمان شیعه وظایفی دارد در قبال خود، اجتماع و خدا که باید آنها را انجام دهد. یکی از آنها نیز رساندن متقابل به مردم است و نیز تبلیغ دین صحیح و اعتقادات صحیحِ شیعه. حال اگر کسی از روی لجبازی و دشمنی و یا تنبلی و یا هر چیز دیگری نخواهد زیر بار حقیقت برود بر ما و حتی بر پیامبر(ص) تکلیفی نیست و ما در مقابل نخواستن مردم مسئولیتی نداریم.
باسمه تعالی
خداوند تبارک و تعالی قصد عذاب کردن کسی را ندارد. لکن اگر کسی میخواهد خودش عذاب شود و از این کار یا لذت میبرد یا فکر میکند که توانسته است به لجبازی خود ادامه داده و در مقابل حقایق و واقعیات بایستد، در چنین صورتی هر عاقلی او را به حال خود واگذار خواهد نمود. در مورد مردم که امروزه در کره خاکی اکثراً قائل به خداوند و پیامبران و اعتقادات صحیح نیستند نیز چنین است. امروزه با ارتباطات و اطلاعات کافی که در همه جای دنیا برای هدایت شدن افراد وجود دارد، اگر کسی خود را در معرض آنها قرار ندهد و نخواهد که در راه درست قرار بگیرد مسلماً مورد مواخذه پروردگار خواهد بود. خداوند متعال فرصت بسیار خوبی به بندگان داده تا همگی بتوانند با مطالعه و تحقیق راه درست را انتخاب کنند. حال اگر اکثریت آنها نیز نخواهند این کار را انجام دهند قطعاً خداوند متعال این حق را دارد که آنها را در مقابل کارهایی که برای آنها انجام داده است مورد سوال قرار دهد و این مطلب به اقلیت و اکثریت ارتباطی ندارد. فلذا عذاب کردن افرادی که از فرصتهای خود استفاده نمیکنند کاری عاقلانه و حکیمانه است.