پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالي
در زمينه ي مسئله ي توسل بحث بسيار مفصل است كه متاسفانه از طريق سايت نمي توان آن را بازگو نمود. لكن در مورد سوالي كه فرموده ايد بايد گفت، اولا ملائكه اي كه خداوند تبارك و تعالي در نظر گرفته است براي اينكه درخواست هاي بندگان را در صورت توسل آنها به آن حضرات برسانند لازم نيست حتما اينكار را سر نماز انجام دهند كه باعث قطع توجه آن بزرگواران گردد، بلكه اوقات بسيار است و در زمانهاي ديگر نيز آنها مي توانند اينگونه توسلات را به محضر مبارك آن حضرات ارائه نمايند. ثانيا بعضي از اين توسلات نيز هست كه خود آن حضرات مستقيما به آنها واقف مي شوند البته به اذن پروردگار متعال. يعني همانطور كه قبلا گفتيم، پروردگار متعال اراده مي فرمايد كه اين بزرگواران در فلان زمان، از فلان درخواست مطلع گردند و اين مسئله ي پيچيده و سختي نيست. در عين حال اگر مي بينيد از طريق سايت باز هم نتوانستيد جواب سوال خود را بگيريد، اشكال خود را يادداشت نموده و شقوق مختلف آن را نيز مكتوب كرده با وقت قبلي حضوراً به مسئول كلاس هاي اعتقادي در موسسه مراجعه نماييد.

باسمه تعالي
اصول دين عبارت است از:
1- اعتقاد به خداي واقعي.
2- اعتقاد به پيامبر واقعي كه از جانب خداي واقعي براي مردم در نظر گرفته شده است.
3- اعتقاد به "ما اَنزَلَ الله". يعني آنچه را كه پيامبر واقعي از جانب خداي واقعي براي مردم آورده است.
توضيحاً عرض مي شود آنچه را كه در بين مردم رايج است كه اصول دين را 3 يا 4 يا 5 يا غير از آن مي دانند، اينها تقسيمات نسبي است. يعني اعتقاد به مسائل اوليه يعني اصولي كه در رأس آن اعتقاد به خداي واقعي است را اصول دين و بقيه را كه در درجه ي دوم و در واقع مسائلي كه منوط به شناخت مسائل دسته ي اول هستند مي دانند و از اين جهت به اصول و فروع، آن را تعبير مي نمايند. لكن معناي صحيح همان است كه گفتيم.

باسمه تعالی
سلام علیکم. اینطور نیست که شما تصور نموده اید. بلکه امام هر گاه اراده بفرماید می تواند اعمال شما را ببیند و هر گاه اراده نکرده باشد و نخواهد اینکار انجام شود، اعمال شما را نخواهد دید. اگر متوجه نشدید حتما سوال خود را تکرار کنید تا به نحو دیگری به شما پاسخ داده شود.

باسمه تعالی
سلام علیکم. تکلّم و قدرت بیان بصورت فطری در انسان می باشد. حسب آیه شریفه 4 سوره مبارکه رحمن که می فرماید "عَلَّمَهُ الْبَيَانَ". آنچه که شما بدان اشاره نموده اید معلومات و به قول معروف سواد می باشد که اکتسابی است. بنابراین اگر مجنونی قبل از جنون سواد را کسب کرده باشد، در حالت جنون نیز این مطلب ممکن است با او باقی باشد و اگر کسب نکرده باشد مسلما دارای سواد نمی باشد. اما بیان و تکلم چون فطری است ذاتاً در او موجود می باشد و نیازی به کسب کردن ندارد. پس مسئله ی سواد و تکلّم دو مقوله ی جدا از هم می باشد.

باسمه تعالی
سلام علیکم. متاسفانه تحقیقات شما در این زمینه کامل نیست و آنچه شما متوجه شده اید اشتباه می باشد. در صورت تمایل، مجموعه تحقیقات برداشتی خود را از موسسه رویان حضوراً به دفتر مرکزی موسسه بیاورید تا با شما در این زمینه صحبت شود.

باسمه تعالی
سلام علیکم. شما در آیه ی مبارکه دقت لازم را ننموده اید. اگر به دقت به آیه ی شریفه بنگرید موارد بسیار دقیق و ظریف و لطیفی را به دست خواهید آورد و چون اینجا بنا بر اجمال است، مختصراً عرض می کنیم مقاربت در جانداران از راه های گوناگون صورت می گیرد و در هر حیوانی به طور اعم، که انسان نیز از نظر علم منطق نوعی از حیوانات است، مقاربت به گونه ای است که با نوع دیگر فرق بکند. مهم رسیدن سلول های نر و ماده به یکدیگر هستند و لذا در قرآن کریم اگر دقت بکنید نوع مقاربت را مشخص نکرده است بلکه به طور کلی از مقاربت نر و ماده صحبت کرده است. و این مطلب قابل دقت می باشد.

باسمه تعالی
اگرچه سؤال شما مبهم است لکن آن مقدار که از این سؤال فهمیده می شود ممکن است منظور این باشد که بعضی از چیزها هست که دارای وجود خارجی می باشند مانند تمام اسامی ای که ما به آنها اسم ذات می گوییم مثل درخت، سنگ، ظروف، اشیاء منقول و امثالهم. لکن بعضی از چیزها هست که دارای وجود خارجی نیست و زمانی که عرصه ای برای آنها پیدا بشود، آنها تجلی می یابند مانند کلیه ی صفات مثل حب و بغض که به شخصه دارای شأن و جایگاهی نیستند تا زمانی که در افراد تجلی پیدا کنند، پس حب و بغض و امثال این صفات نیاز به قالب مثالی دارند که می توانند این قالب های مثالی انسانها، حیوانات و یا اجنه باشند.

باسمه تعالی
سلام علیکم. اصولاًرابطه ی دو فرد نامحرم با یکدیگر از نظر فقهی و اخلاقی و اعتقادی صحیح نمی باشد. بسیار پسندیده است که در چنین مواقعی خانواده های دختر و پسر در جریان امر قرار گرفته و مراسم نامزدی برای آن دو بر پا نمایند و با خواندن صیغه ی عقد این دو به یکدیگر محرم شده و دچار مشکلاتی که می فرمایید نباشند.

باسمه تعالی
مهاجران گروهی از مسلمانان مکه بودند که برای حفظ جان و عقیده خود به شهر مدینه مهاجرت کردند و لذا به مهاجران یعنی افرادی که مهاجرت کردند نامیده شدند.  انصار نیز جمع نصیر و ناصر به معنای یاری دهندگان می باشد و به ساکنان یثرب و اطراف آن که به پیامبر اسلام(ص) ایمان آوردند و آن حضرت را یاری نمودند گفته می شود.

باسمه تعالی
در این رابطه به هر کدام از ائمه (ع) که خواستید متوسل شوید، دستور چگونگی توسل به آن حضرات را مرحوم آیت الله قمی (ره) در کتاب مفاتیح الجنان در فصل اول کاملا توضیح داده است.

باسمه تعالی
سلام عليكم.منظور از 25 تا 30 را نفهميديم. در رابطه با بحث شادي به سي دي هاي آن در واحد سمعي و بصري موسسه ميقات القرآن رجوع نماييد. همچنين در كتاب شريف ميزان الحكمه ذيل واژه ي "فرح" مي توانيد مراجعه كنيد و استفاده ي لازم را بنماييد.

باسمه تعالی
سلام عليكم. این گونه که شما گفته اید نیست بلکه جهان دارای کشورهای بسیار زیادی است که هر کدام دارای تکنولوژی خاصی می باشند و اگر این گونه که شما گفته اید درست باشد پس باید همه ی کشورها در این زمینه اجناس خود را از اسرائیل وارد نمایند در حالی که اینطور نیست و اسرائیل خود وارد کننده ی اجناس بسیاری از کشورها ی دیگر می باشد. در این بین اقلام محدودی است که تولید کننده ی آن صهیونیسم ها می باشند که باید در داخل كشور از خرید آنها خودداری نمود و این اقلام امروزه به صورت لیست در رسانه ها ی گروهی جمع آوری شده و به سمع و نظر مردم رسیده است.

باسمه تعالی
سلام عليكم. از واحد مشاوره ي موسسه وقت گرفته و حتما ملاقات حضوري داشته باشيد تا رهنمود هاي لازم را به شما ارائه نمايند. سعي كنيد در اين ملاقات همراه با همسر خود باشيد. نتيجه را براي ما ارسال نماييد.

باسمه تعالی
سلام عليكم. سوره هاي يس و ملك.

باسمه تعالی
سلام عليكم. بله، خاله ی مادر شما به شما محرم است. ارحام کسانی هستند که از نظر خونی با شما خویش هستند، اما چون سؤال شما کلی ومطلق است و ارحام می توانند رحم ها (در صله ی رحم) یا محرم ها نست به شما باشد که در این صورت با هم متفاوت هستند. لذا بهتر است به سخنرانی های محرم ونامحرم رجوع نمایید که در آنجا مسئله به طور کامل توضیح داده شده است.

باسمه تعالی
سلام عليكم. قبر مطهر مرحوم استاد نیکوصفت در قطعه 110 نبش خیابان اصلی و مرحوم استاد حاج محمود مخملباف قطعه ی 73، ردیف111 شماره 6 می باشد.

باسمه تعالی
سلام عليكم. در این رابطه شما می توانید به سرکار خانم رجب بیک در شعبه ی مرکزی، روز های یکشنبه و سه شنبه از ساعت 3 الی 5 بعد از ظهر مراجعه نمایید. قطعا ایشان مشکل شما را حل خواهد کرد.

باسمه تعالي
سلام عليكم. حكمت بالغه ي پروردگار متعال بر اين تعلق مي گيرد كه از نسل پيامبر يا امامي پيامبر يا امامان ديگري باشند و يا نباشند. اين دليل بر ضعف و يا نقص آن پيامبر يا امام نخواهد بود بلكه فقط و فقط حكايت از اراده و حكمت بالغه پروردگار متعال دارد و مسئله ي امامت از نسل امام حسين عليه السلام نيز به همين دليل است.

باسمه تعالی
سلام علیکم. این جمله از مرحوم دکتر شریعتی می باشد که در سالهای حدود 1350 هجری شمسی بیان گشته است که همانطور که می دانید این سالها، سالهای خفقان و دیکتاتوری پهلوی بوده است. این جمله برای این بیان شده بود که مردم تحریک به قیام و انقلاب بر علیه رژیم گردند و از طرفی دیگر، ایراد این جمله که " گریستن به حال امام حسین (ع) که آزاد بود و آزادانه زیست" نیز از باب کنایات است. کنایه از این که آن حضرت بر علیه ظلم قیام کرده و شهید گشته است و در طول زندگی خود تحت قیود ستمگران در نیامده است و به آنان سر تعظیم فرود نیاورده است. فلذا با شهادت خود مسیر سعادت و نیکبختی را انتخاب کرده و در بهشت برین پروردگار جای گرفته است. لکن یادآوری مصائب آن حضرت در هنگام شهادت مسلما دل هر فرد آزاده ای مخصوصا اگر مسلمان و شیعه باشد را آزرده خاطر ساخته و بسیار متاثر می نماید و گریه ی شخص یاد آورنده از این باب است . البته خداوند متعال بخاطر عمل بزرگ حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام برای گریه کنندگان آن حضرت نیز پاداش های بسیار عظیمی در نظر گرفته است. والسلام.

باسمه تعالی
الف- نواختن موزیک موبایل در هنگام نماز به فتوای همه فقها حرام بوده و اگر چنانچه باعث بهم ریختگی افکار نمازگزاران گردد، از گناهان کبیره نیز به شمار می رود. همچنین صاحب موبایل نیز اگر بواسطه ی روشن شدن موبایل مشمول قاعده ی خروج از حالت نمازگزار بودن گردد باید نماز خود را مجددا اعاده مند.
ب- روشن بودن موبایل مساوی است با عدم تمرکز شخص و اشخاص دیگر و در هنگام تحصیل مانع فهم و درک درست مطلب می گردد. حداقل 8 دلیل دیگر نیز در این زمینه موجود است که فعلا به همین مقدار کفایت می شود.