باسمه تعالی
در این زمینه می توانید به کتاب هایی که درباره طب سنتی نوشته شده و در آن درباره موضوع شما بحث شده است مراجعه نمایید. در مورد مذکر بودن جنین یا مونث بودن آن نیز دعاهایی در بعضی از کتب مانند حلیه المتقین ذکر شده است. جستجو کنید و اگر نیافتید بگویید تا برای شما بیان کنیم.
باسمه تعالی
هدیه کردن یک چیز چه مادی و چه معنوی، برای یک نفر یا یک گروه مسلما تفاوت هایی با هم دارند. زمانی که شما برای یک گروه چیزی را هدیه می کنید یا اینکه فقط برای یک فرد خاص کاری را انجام می دهید، این دو با یکدیگر تفاوت دارند. لکن امید همه ما این است که پروردگار مهربان با رحمانیت خود همان عمل کوچکی که ما انجام داده و برای همه اموات نیت می کنیم به هر کدام از آنها پاداش کامل آن عمل را عطا فرماید.
اما در مورد سوالی که پرسیده بودید طبق آنچه که گفتیم مادر بزرگ شما نیز به طور کامل از این هدیه محظوظ خواهند شد. اموات تا قیامت به هدایای ما نیاز دارند و هر زمان که ما آن را اهدا کنیم با صلاح و اولی پروردگار در کوتاه ترین وقت به آنها خواهد رسید.
باسمه تعالی
اصولا اثرات سیارات و کرات و نیز خورشید و ماه بر روی کره زمین مسئلهای ثابت شده است. از نظر دینی نیز شارع مقدس که دستورات پروردگار متعال را ابلاغ میکند با توجه به مهندسی عالم خلقت توسط صانع تعالی دستوراتی نیز در این زمینه به انسانها داده است که این دستورات بعضا ارشادی میباشد. مانند خوابیدن رو به قبله و به پهلوی راست خوابیدن که اینها به طور قطع و یقین برای بدن انسان خواصی دارد که اگر بخواهیم بدانیم که آنها چیستند باید کتبی که از نظر علمی در این باره نوشته شده است را مطالعه کنیم.
طریقه رو به قبله خوابیدن به گونهای است که هنگام خوابیدن، انسان بر پهلوی راست بخوابد و در این هنگام صورت و جلوی بدن انسان رو به قبله قرار گیرد.
باسمه تعالی
باسمه تعالی
1- به چند دلیل. یکی از دلایل آن تحریک شدن جنس مذکر است و دلایل دیگری نیز برای آن می باشد که می توانید به کتاب علل الشرائع مراجعه نمایید.
2- سند این حدیث را ما بررسی نکردهایم. اگر هم درست باشد، حضرت رحمت للعالمین(ص) از صنعت کنایه استفاده کرده است. کنایه از اینکه در موارد مدیریتی خانواده و مسائل مستحبی شرعی، زنان باید تابع مردان باشند.
باسمه تعالی
اگر بتوانید در جوی آب روان که به فاضلاب منتهی نشود بیندازید. البته باید آب جوی روان آب نجس و کثیف نباشد و یا اینکه در جایی که خاکی قرار دارد آن را دفع نمایید. مانند مکانهایی که بین مسافرتهای شهری موجود است مثل بیابان های اطراف تهران و یا اینکه داخل باغچه ای یا پارکی که دارای باغچه می باشد دفع شود. اگر چنین چیزی میسر نشد می توانید با کشیدن قلم یا ماژیک بر روی آن تا جایی که نشانهای از نام الله یا نام های مقدس دیگر نباشد آن را پنهان کنید.
باسمه تعالی
اگر با خود حرزی را به همراه دارید، در نگهداری آن باید صددرصد دقت کنید. چرا که اگر این حرز داخل چاه فاضلابی بیفتد و یا در جای دیگری به نوعی به آن بی احترامی شود مسئول مستقیم آن خود شما هستید. برای همین منظور به شما گفتیم اگر می توانید این کار را نکنید و محتوای آن حرز را فقط بخوانید همین کفایت میکند.
باسمه تعالی
این اعمالی که مردم انجام می دهند هیچ کدام در بدنه ی شارع مقدس وجود ندارد. بلکه چیزهایی هستند که خود مردم آنها را از پیش خود درآورده و جنبه شرعی به آن داده اند. مثلاً ما چیزی به نام سوم امام، هشتم امام و امثال اینها را نداریم لکن مردم از خود درآورده و سپس برای آن آییننامهای نیز می نویسند. اما در مورد مسئله ای که گفته اید مسلماً بعد از شهادت امام عسکری(ع) آغاز امامت حضرت ولی عصر(عج) میباشد و تفاوت این قضیه با شهادت ائمه ی دیگر در این است که امام بعدی در اینجا زنده اند و چون زنده اند و هم اکنون حاضر و ناظر هستند، فلذا شیعیان ضمن عزاداری برای شهادت امام عسکری(ع) در صبح روز شهادت، در بعد از ظهر آن روز به مناسبت آغاز امامت امامی که زنده است به یکدیگر تبریک گفته و این مشکلی ندارد.
باسمه تعالی
خیر. بلکه کمک کردن به حیوانات در حد معمول، کار بسیار پسندیده و از سنت های پیامبر اکرم(ص) است. لکن ورود حیوانات حرام گوشت و یا حیواناتی که نجس ذاتی هستند مانند سگ و خوک به داخل منزل و حریم شخصی جایز نبوده بلکه بعضاً حرام هم می باشد. ولی همانطور که گفتیم به همین حیوانات نیز کمک کردن در خارج از خانه کاری پسندیده است.
باسمه تعالی
مسئله ای که شما پرسیده اید فقهی است و مراجع درباره آن اظهارنظر کردهاند و جمع بندی فتاوی مراجع چنین است که زن برای کارهای بیهوده و گشت و گذارهای بدون هدف و امثال اینها نباید در جامعه حضور داشته باشد. لکن بیرون رفتن زن از خانه برای انجام واجبات خود و نیز اگر در جایی که مفسده نداشته باشد برای خریدهای ضروری و نیز تفریحات سالم و امثال اینها مانعی ندارد. البته در بخش واجبات خانمها مصادیق تقریباً زیاد است که باید در این زمینه برای دریافت آن حضوراً مراجعه کنید.
باسمه تعالی
برای خداوند متعال کار کردند در عین حالی که ممکن است مشکل باشد ساده نیز هست. بدین معنا که شما وقتی می خواهید برای رضای خدا کار کنید به هیچ عنوان فکر شهرت یا معروف شدن در ذهنتان نباشد و اینکه آیا دیگران شما را میپسندند یا نه، این هم غلط است. لکن اگر انسان برای رضای خدا کار کند اگرچه برای آن کار مزد نیز بگیرد ولی کارش را کامل و درست انجام دهد و قصدش هدایت مردم یا در آسایش بودن مردم و از این قبیل باشد بازهم کار برای رضای خدا انجام شده است اگرچه مزدی هم دریافت شده باشد. این مطلب تفصیلی در علم اخلاق دارد که اگر خواستید باید حضوری مراجعه نمایید.
باسمه تعالی
ظاهراً شما کامل آیات احکامی را مطالعه نکرده اید. در مورد مطالبی که گفته اید، قرآن کلیات را بیان کرده و به جزئیات هیچ کدام از آنها نپرداخته است. اگر چنین بود که مراجع عظام در رابطه با ارث، روزه، حجاب و امثال اینها دچار اختلاف در فتوا نمیشدند. مثلاً رؤیت هلال ماه با چشم مسلح و غیرمسلح کجای قرآن آمده است و در مورد ارث دهها مسئله در رسانهها وجود دارد که هیچکدام در قرآن نیامده است. اما در مورد نماز نیز باز هم آیات را کامل مطالعه نکرده اید. قرآن کریم فقط نفرموده نماز را برپای دارید بلکه زمان نماز صبح و نماز ظهر و عصر و نماز مغرب و عشا به صورت کلی در قرآن بیان شده و نیز مسائل دیگر آن، فقط تعداد رکعات نمازها بر عهده پیامبر اکرم(ص) گذاشته شده تا برای مردم توضیح دهند و دیگر مسائل نماز. در مورد معنای صلاة نیز اشتباه کردهاید. اصولاً کلمه صلاة به معنای دعا می باشد (از نظر لغوی) لکن معنای اصطلاحی و شرعی آن نماز است و در قرآن هر دو معنا برای این واژه با قرینه های داخلی به کار رفته است. در این رابطه به مبحث نماز (لینک) مراجعه کنید. مطالب مهمی را آنجا خواهید یافت.
در احکام شرعیه نفرموده اند باید حتما به مهر سجده کرد، بلکه فرموده اند به آنچه که سجده بر آن صحیح می باشد سجده کنید و مهر نمونه ای از همان چیزهاست.