پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی

مطلبی که فرموده اید چیزی است که هیچ کس به آن اعتقاد ندارد لکن مطلب دوم که تعویذ از همزات شیطان است و یا خواندن آیات سوری که محافظت از شیاطین می کند مطلب صحیحی است. بدین معنا که منظور از آن وساوس شیطانی است و نیز الهامات شیطانی که این الهامات و وساوس اول به روی ذهن انسان تاثیر می گذارد و اگر انسان فکری برای آن نکند به عملیات اجرایی مبدل می گردد.

باسمه تعالی

دو موضوع جداگانه را مطرح کرده اید. اولاً شیطان دائماً در حال فعالیت است که انسان ها هرچه می توانند معصیت خداوند را مرتکب شوند و اگر این کار را نکردند لااقل کار خوب نکنند و اگر این کار را هم نکردند، شیطان تلاش می‌کند آنها کار خوب تر را انجام ندهند و خلاصه در تمام ابعاد مشغول فعالیت است که هرچه می تواند از ارزش ها و پاداشهای بندگانِ خدا کسر نماید. 

مطلب دوم راجع به استخاره است. اگر کسی اصلا آمادگی برای این کار نداشته و دانش این کار را ندارد، استخاره او نیز اهمیتی نخواهد داشت. استخاره را باید کسی یا کسانی انجام دهند که اهل این کار باشند.

باسمه تعالی

اشاره در آن زیارتی که فرموده اید به پدر حضرت علی اکبر علیه السلام است که جزء اهل کساء می باشد. یعنی مشمول اولیه آیه تطهیر و مشهور به خامس آل عبا شده است.

باسمه تعالی

در منابع و مآخذ معتبر فقط باید به کتب معتبر در این زمینه مراجعه کنید و به شما گفتیم درباره جنگ بنی قریظه به کتاب فروغ ابدیت و کتب معتبر  دیگر در این زمینه مراجعه کنید. همچنین منبعی را که ذکر کرده اید را نیز با دقت بیشتری مطالعه نمایید.

باسمه تعالی

جمله "ان شاء الله" به معنای "اگر خدا بخواهد" می باشد. لکن مردم ایران آن را جایی به کار میبرند که واقعاً می خواهند آن کار را انجام داده و یا انجام بشود. در حالی که معنای اصلی آن همان است که گفتیم و درباره آن در قرآن کریم گفته شده است که هم پیامبر(ص) و هم مردمان دیگر وقتی کاری را میخواهند انجام بدهند و زمانی برای آن در نظر می گیرند حتماً این جمله را بیان کنند تا به خود تلقین کرده باشند که این کار و کارهای دیگر بالاخره به نظر خداوند نیز بستگی دارد و اگر خداوند بخواهد انجام می‌شود و اگر نخواهد انجام نمی شود. 

باسمه تعالی

منبع و ماخذ شما برای چنین مطلبی که فرموده اید کجاست؟
ما به شما پیشنهاد می کنیم در رابطه با جنگ های پیامبر(ص) به کتاب "فروغ ابدیت" نوشته آیت الله سبحانی مراجعه نمایید.

باسمه تعالی

اصولاً سحر و جادو واقعیت ندارد و فقط به نظر می‌رسد و ذهن ها را مخدوش می نماید. دستورالعملی مفصل در این رابطه در کتاب "حقایقی پیرامون دعا و توسل" مطرح کرده ایم. حتماً آن را تهیه نموده و به آن دستورات عمل نمایید.

باسمه تعالی

منظور از تدبر در قرآن فراگیری ظاهر آن به صورت صحیح و سپس رجوع به تفسیر قرآن کریم برای دریافت معنای آن می باشد. در مرحله سوم باید برای به دست آوردن حقایق باطنی بعضی از آیات به تفسیر روایی که از حضرات معصومین (ع) رسیده است مراجعه شود. در این زمینه فعلاً دو تفسیر مد نظر است. تفسیر نورالثقلین و تفسیر برهان. البته کسی که مرحله اول را طی نکرده نباید سراغ مرحله دوم برود و کسی که مرحله دوم را طی نکرده نباید به سراغ مرحله سوم برود. این معنای تدبر در قرآن است. برای خواندن تفسیر حتما از تفسیر نمونه شروع کنید. بعد از آن به سراغ تفسیر المیزان بروید. 

باسمه تعالی

اگر می‌خواهید پاسخ ایشان را بدهید، آقای زرین کوب آخرین کتاب خود را در بیان عذرخواهی از اشتباهاتشان نوشته است. می توانید به کتاب آخر ایشان مراجعه نمایید. اما مرحوم استاد مطهری رحمت الله علیه در پاسخ به آقای زرین کوب کتابی به نام "خدمات متقابل اسلام و ایران" را نوشته اند که این کتاب را کامل مطالعه کنید و بدانید که با مطالعه آن کاملا می توانید اشکالات وارده را پاسخ گو باشید. اما در نحوه برخورد باید بدانید اصولاً این افراد به دنبال شهرت و کسب مقام هستند و با پایین آوردن شخصیت‌های تاریخی و اسلامی می خواهند خود را بالا ببرند. هرچه می توانید به این ها کم محلی کنید و به قول معروف آنها را تحویل نگیرید. این هم به حال آنها مفید است و هم به حال شما مفید می باشد.

باسمه تعالی

یعنی یاد خدا کردن و یاد خدای تعالی هم در قول است و هم در فعل. در قول به این معنا است که انسان در همه حالات "بسم الله الرحمن الرحیم" را بلند بگوید و زیاد "یا الله" بر زبان داشته باشد و در فعل این است که هر کاری را که می خواهد انجام دهد اول ببیند خداوند متعال از این کار او راضی است یا نه و این کار او مطابق با موازین شرعی میباشد یا خیر.

باسمه تعالی

اگر مخاطب شما فرد جاهلی است، او را نسبت به این کار آگاه نموده و به آرامی و بدون حاشیه با او صحبت کنید. اگر چنانچه فرد مغرضی است و از این کار قصد برپا کردن سر و صدا را دارد او را به حال خود واگذارید. فقط گاه گداری به او تذکر دهید که مسیری را که می‌رود مسیر درستی نیست.

باسمه تعالی

رجوع نمایید به کتاب نهج البلاغه، حکمت 417.

باسمه تعالی

برای بچه دار شدن روزی ۴۰۰ مرتبه استغفار کنید به مدت یک سال و حتماً هر روز صد مرتبه سوره توحید را خوانده و از خواندن دعای کمیل و سمات غفلت ننمایید. در مورد ریختن آب روی زمین، این از خرافات مشهور است که لازم به توضیح نمی باشد.

باسمه تعالی

توبه اگر واقعی باشد همه گناهان را از بین می برد لکن باید با شرایط شش گانه خود همراه باشد.

باسمه تعالی

دعا و طلسم از ریشه باطل می باشد و نیاز به باطل کردن آن نیست. لکن اگر در این زمینه تردید دارید روزی صد مرتبه سوره توحید را بخوانید و آن کاغذها و دعاها را نیز در یک باغچه ای زیر خاک قرار دهید.

باسمه تعالی

هر روز پس از برخاستن از خواب آیت الکرسی و سوره های ناس و فلق را بخوانید. مقدار کمی صدقه بدهید و سپس سه بار ذکر "ماشاءالله لا قوة الا بالله" را بر زبان جاری نمایید. 

باسمه تعالی

اولاً احادیثی که در این زمینه وارد شده است باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد. برای این که خیلی ها بوده اند که غسل جمعه انجام می داده اند ولی جسد آنها در قبر پوسیده و از بین رفته است و سال‌های بعد به جای آنها افرادی دیگری را خاک کرده اند. ثانیا همانطور که گفتید چنین چیزی مزیت برای انسان ایجاد نمی کند.

باسمه تعالی

متاسفانه مطالبی که شما به حضرت یوسف -علیه السلام- نسبت داده اید در قرآن کریم وجود ندارد بلکه آن حضرت از فرد زندانی می خواهد که به پادشاهی یادآوری کند که او بی‌گناه است و شیطان این تذکر را از ذهن فرد زندانی پاک می کند و او را دچار نسیان می سازد. نه اینکه حضرت یوسف(ع) دچار نسیان شده باشد. اما در مورد اصل این خواستن باید گفت همه بندگان خداوند باید با اسباب و وسایل کارهای خود را انجام دهند و خود خداوند هم مسبب الاسباب است و این کار حضرت یوسف -علیه السلام- صددرصد مورد تایید خداوند متعال است.

اما راجع به حضرت ایوب -علیه السلام- چنین احادیث و روایاتی که شما خوانده اید همگی جعلی بوده و به آن اسرائیلیات می گویند. حقیقت مطلب این بوده است که حضرت ایوب(ع) بیمار شده است مانند همه افراد بشر و در حین بیماری، مشکلات اقتصادی نیز برای آن حضرت پیش آمده و از طرف دیگر مخالفین آن حضرت در همان حال به تخریب شخصیت و تضعیف روحیه او و خانواده اش پرداخته اند.

باسمه تعالی 

ذوالقرنین شخصی در تاریخ بوده است که از بندگان صالح خداوند به شمار می رفته است. در این رابطه می توانید به تفسیر نمونه و تفسیر المیزان ذیل همین آیه و نیز کتاب شریف "قاموس قرآن" واژه ذوالقرنین مراجعه نمایید.

باسمه تعالی

1- در هر زمانی که فتنه ای به پا می شود انسان باید در تمام مدت فتنه در کنار حق بوده و از حق جدا نشود لکن بیان مواضع صحیح خود را باید فقط برای کسانی ابراز نماید که آنها نیز مانند او حق را تشخیص داده اند. لذا اگر غیر از این افراد باشند، مثلا اهل باطل بوده یا مردد بین حق و باطل هستند باید از بیان مواضع حق طلبانه در مقابل چنین افرادی جداً خودداری نمود.

2- سعی کنید هر روز در قنوت های نماز آیه شریفه "رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ" را بخوانید و نیز هر روز دعاهای روزهای هفته و زیارات آن را بخوانید.