پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی

باید تا آنجا پیش برود که ایمان مومنین صد درصد باشد و اگر کسی می گوید من مومنم و معتقد به خدا و رسول(ص) و امامان(ع) و قرآن کریم هستم، این حرف او زبانی نباشد بلکه همراه با اعتقاد قلبی باشد. چند آیه از قرآن این مطلب را اثبات می‌کند یکی آیه 179 سوره مبارکه آل عمران "مَا كَانَ اللَّهُ لِيَذَرَ الْمُؤْمِنِينَ عَلَىٰ مَا أَنْتُمْ عَلَيْهِ حَتَّىٰ يَمِيزَ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ …" و نیز آیه 55 سوره مبارکه نور "وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ …"

باسمه تعالی

اگر امروز یک بار استغفار کرد، فردا دو بار استغفار کند. اگر امروز یک بار صلوات فرستاد، فردا دو بار صلوات بفرستد. اگر امروز یک آیه قرآن خواند، فردا دو آیه قرآن بخواند و به این ترتیب. این می‌شود اضافه کردن بر کارهای خیر و در کل این کار واجب نیست بلکه بهتر است این کار را انجام دهد.

باسمه تعالی

در این رابطه حتما با مدیریت محترم موسسه تماس بگیرید و پاسخ لازم و قانع کننده را دریافت نمایید.

55390144 - 55370517

باسمه تعالی

ازدواج با هرکسی باید با تحقیق و مشورت اعم از تحقیقات میدانی، محلی و فردی باشد و همچنین باید در چند جلسه حضوراً با شخص مورد نظر صحبت شده تا ببینیم آیا این فرد برای یک زندگی مشترک مناسب می باشند یا خیر. پس بنابراین شما با هر کسی که بخواهید ازدواج کنید چه قاضی باشد، چه روحانی، چه دانشگاهی، چه حوزوی، چه کاسب و امثالهم، باید همواره یک فرمول کلی را در نظر داشته باشید. ما می‌دانیم که هم قاضی خوب داریم هم قاضی بد. هم پزشک خوب داریم هم پزشک بد. هم کاسب خوب داریم هم مکاسب بد و غیره. بنابراین این ما هستیم که با شناخت لازم از طرف مقابل برای ازدواج با او اقدام می نماییم.

باسمه تعالی

برای دریافت پاسخ لطفا در سایت ثبت نام نمایید.

باسمه تعالی

در این رابطه حتما حضورا به مدیریت محترم موسسه مراجعه نمایید.

باسمه تعالی

ما ارتباط بین این دو قضیه را نفهمیدیم!

باسمه تعالی

اگر چنین سخنی گفته شده باشد به نظر ما صحیح نیست.

باسمه تعالی

اگر واقعا فامیل و خویشان به مقداری شما را اذیت می کنند که ممکن است باعث بیماری روحی برای شما شود می توانید ارتباطتان با آنها را به حداقل ممکن برسانید.

باسمه تعالی

خواندن آیت الکرسی همراه با معوذتین (ناس و فلق) و همچنین تعویذاتی که در مفاتیح الجنان ذکر کرده است از جمله ذکر "أُعِيذُ نَفْسِی وَ دِينِی وَ أَهْلِی وَ مَالِی …" و نیز در صورت توان هر روز به مقدار مختصری صدقه دادن می تواند موثر باشد.

باسمه تعالی

باید بنا را بر انکار همسر بگذارد و به روی او نیاورد و برای همسرش دعا نماید و به نیت او روزی ۴۰۰ مرتبه استغفار کرده و آیت الکرسی و ناس و فلق را همواره برای خود و او بخواند.

باسمه تعالی

اولا اگر واقعه کربلا را مطالعه کرده باشید خواهید دید که امام حسین -علیه السلام- در تمام لحظات دست به دعا به درگاه احدیت بلند نموده و دعا کرده اند. لکن اگر دعا بنا باشد اجل حتمی و یا موارد دیگری که از طریق طبیعی و طبیعت به انسان وارد می شود صد درصد جلوگیری نماید، آنگاه باید گفت هیچ کس هیچ امتحانی نخواهد داد و هیچ مشکلی نخواهد داشت. چرا که با دعا کردن و استجابت آن از طرف خداوند همه مشکلات برطرف خواهد شد که چنین چیزی در عالم در نظر گرفته نشده است.

در مورد امام حسین -علیه السلام- نیز آن حضرت در پیشگاه الهی پذیرفته است که اگر خون او ریخته می شود و اسلام باقی می‌ماند، بهتر است خون آن حضرت ریخته شده و اسلام باقی بماند. به همین منظور آن حضرت تسلیم اوامر پروردگار متعال بوده است. بدین صورت که هم وظیفه داشته دعا کند، هم وظیفه داشته که مصلحت خود را به خداوند واگذار نمایند و هم وظیفه داشته تا آخرین لحظه از خود و خانواده اش دفاع نمایند. این دقیقاً همان تسلیم خواست خدا بودن است.

باسمه تعالی

تمام سخنرانی های جناب استاد مخملباف در لینک زیر قابل دریافت می باشد.

https://almiqat.com/Speech/Topics/2

باسمه تعالی

به خاطر اینکه پیامبر امت آخرالزمان حضرت ختمی مرتبت(ص) می‌باشد و جانشینان آن حضرت امامان(ع) ما می‌باشند. پس در این صورت ما از نظر مسئله شریعت، با پیامبران قبلی کاری نداریم لکن فقط باید اعتقاد داشته باشیم که چنین پیامبرانی از طرف خداوند برای هدایت بشر مبعوث شده اند. اما در واقع شریعت ما از ناحیه پیامبر خاتم(ص) است و چون ما فقط با آن حضرت و امامان دوازده‌گانه کار داریم و کار داریم و نیز مادر یازده امام که حضرت صدیقه طاهره -سلام الله علیها- می باشند، فلذا بیشتر لفظ چهارده معصوم را به کار می‌بریم.

باسمه تعالی

قسم خوردن عمل مکروهی نیست. اگر عمل مکروهی بود، خود خداوند متعال هیچ گاه قسم نمی‌خورد. آن قسمی که مکروه است در معاملات و امثال آن است که اگر راست باشد به خاطر چیز ناچیزی، فرد به نام خدای تعالی،  پیامبر(ص) و امامان معصوم(ع) قسم خورده است و اگر دروغ باشد حرام و گناه می باشد. اما قسم خوردن برای چیزهای ارزشمند نه تنها مشکلی ندارد بلکه برای تثبیت عقاید بعضی از بندگان لازم نیز می باشد.

باسمه تعالی

روز پنجشنبه ساعت 4:30 الی 4:45 بعد از ظهر با شماره های زیر تماس گرفته و ابتدا با جناب استاد مخملباف در این باره صحبت نمایید.
55390144 - 55370517 - 021

باسمه تعالی

اگر شما توانستید به صورت حضوری با افراد موسسه ملاقاتی داشته باشید، بعضی از این افراد مدارکی جمع‌آوری کرده اند که نشان دهنده این است که افرادی خارج از نیروهای انتظامی به سوی مردم شلیک کرده‌اند و عده‌ای دیگر نیز با دستورات از پیش تعیین شده این فتنه را به وجود آورده اند. شما خود را به جای یک مامور انتظامی بگذارید که خانمی به سوی شما هجمه می‌کند، فحاشی می‌کند و شما را تحریک به درگیری می کند. به واقع باید چه کار کرد؟ ما گمانمان این است که شما در همان لحظه اول آن خانم را سر جای خود می نشاندید. لکن بازهم این نیروهای انتظامی تحمل کرده‌اند و این کارها را نکرده اند. به نظر شما در مقابل یک فردی که معلوم نیست به چه صورتی از دنیا رفته است باید دهها نفر کشته شوند و آیا خانواده های کسانی که در این خیابانها کشته شده اند انسان نیستند؟ فقط همان خانم جانش محترم بوده است؟ چه کسی جواب بچه های یتیم این نیروها و مردم عادی را می دهد؟ اگر بناست ما تعصب نداشته باشیم باید در هیچ زمینه ای تعصب نداشته باشیم. 

باسمه تعالی

ظاهرا جنابعالی سخن ما را درست متوجه نشده اید. عرض ما این بود که در اغتشاشات و آشوب‌ها طبق فرمایش معصومین -سلام الله علیهم اجمعین- نباید به صورت فیزیکی حضور داشت بلکه باید نهادهای قانونی با آشوبگران و امثالهم برخورد نمایند. چون ممکن است با حضور مردم در آشوب‌ها، حق و باطل به هم آمیخته و خروجی آن کشته های فراوان و مجروحین بسیار باشد. اما در مورد تقویت تجمعات منظور این بود که اگر ما احساس کنیم دین ما در خطر قرار گرفته و معاندین و منافقین برای براندازی نمادهای دینی وارد صحنه شده‌اند و ما می‌توانیم با تجمعاتی که به درگیری منجر نشود نمایش قدرتی داشته باشیم که اسلام و تشیع تقویت شود، در چنین موقعیتی بر همه ما واجب است که این کار را انجام دهیم. حال ممکن است این تجمع در خیابان، حسینیه، مسجد یا امثالهم باشد.

اما در مورد اختلاس، رانت خواری، دزدی، ظلم و فساد، اگر ما هم نگوییم شما خودتان می دانید که هم ما و هم شما باید با این امور صددرصد مخالف باشیم. یکی از نقاط ضعف بزرگ نظام این است که فساد، مخصوصاً فساد مالی، در بعضی از قسمتها نهادینه شده است و بدنه نظام متاسفانه آلوده به این گونه فسادها گشته است و این را ما و شما می دانیم. اما مقابله کردن با این مسائل باید از طریق فضای مجازی، سخنرانی و اعتراض‌های آرام باشد و به درگیری منجر نگردد. چرا که اگر اینگونه شود افراد بی گناهی در این وسط کشته خواهند شد و مسلماً هیچ یک از مفسدین و رانت خواران در بین این کشته ها نخواهد بود. سوال ما این است که در حال حاضر جواب خون هایی که در فتنه اخیر ریخته شد، مخصوصا از بین مامورین و بعضی از مردم عادی را چه کسی می دهد؟ لذا باید دقت کنیم اعتراضات تا جایی پیش برود که خون از دماغ کسی نیاید. باز هم در پایان به شما و همه دوستان می گوییم که ما موافق اعمالی که مفسدین در داخل نظام انجام میدهند به هیچ وجه نبوده و نیستیم و واقعاً پست و سمتی نداریم که بتوانیم برای مقابله با اینها کاری انجام دهیم و دائماً اعتراضات خود را در سخنرانی های خود بیان کرده و خواهیم کرد. از خداوند بزرگ می خواهیم که این کشور را و این مردم را از شر افراد فاسد حفظ فرماید و ایران عزیز و شیعیان آن را سربلند گرداند.

باسمه تعالی

بعد از بعثت پیامبر گرامی اسلام(ص) و دعوت کردن مردم توسط آن حضرت به سوی دین الهی که همان اسلام است، مخالفین همواره در صدد براندازی این دین و آیین بوده اند و اعمالی که شما نمونه هایی از آن را در چند روز اخیر مشاهده کردید در طول صدها سال گذشته با شدت بیشتری بر علیه اسلام در جریان بوده است. لکن خداوند متعال در قرآن فرموده است همه این کارهایی که اینها انجام داده و می دهند مانند این است که شما بخواهید آتش عظیم یا یک نور بسیار فراگیر را با پف دهان خاموش نمایید. البته ناگفته نماند بعضی از این مخالفت ها در صدها سال گذشته و هم اکنون نیز در پوشش مذهب صورت می گیرد. بدین صورت که دشمن سعی می کند از مذهب علیه مذهب استفاده نماید در حالی که اگر مردم واقعا رجوع به قرآن کریم و اهل بیت عصمت (ع) نمایند و دائماً دستورات خود را از این دو گوهر گرانبها بگیرند، هیچگاه مشکلی برای آنها به وجود نخواهد آمد و اما حاضر نشدن در این تجمعات در حالی که فتنه‌گران آن را اداره می‌کنند به هیچ عنوان جایز نیست لکن بالعکس اگر دیده شود که حضور ما می تواند نمایش قدرتی بر علیه فتنه گران باشد، در چنین موقعیتی واجب است در صورت امکان در آن شرکت نماییم.

باسمه تعالی

همانطور که خداوند متعال به عبودیت ما نیازی ندارد، امام حسین علیه السلام نیز به گریه و عزاداری ما نیاز ندارد و همانطور که ما به عبودیت پروردگار نیازمندیم و از این طریق باید به فیض کامل برسیم، همینطور به گریستن برای حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام نیازمندیم تا از این طریق بتوانیم مشمول عنایات و فیوضات آن حضرت و پروردگار متعال گردیم.

اما در مورد صرف بودجه بیت المال برای این کارهای، ما نیز آن را جایز نمی‌دانیم بلکه این بودجه ها باید صرف عمران و آبادانی کشور بشود و مسائلی چون عزاداری ائمه معصومین -سلام الله علیهم اجمعین- یک مسئله خودجوش مردمی است که سالهاست توسط خود مردم اداره می‌شود و نباید این کار دولتی گردد.