باسمه تعالی
هیچگاه خداوند متعال مستقیم کاری را انجام نمی دهد مگر اینکه معجزه باشد. بنابراین چون مسبب الاسباب است، به واسطه اسباب کارها را انجام میدهد. دعاها نیز پس از مستجاب شدن با اسباب عملیاتی میشوند. فلذا دنبال این کار را بگیرید چرا که اسبابی برای رسیدن شما به خواسته تان می باشد.
به مدت یک سال اعمال دهگانه (لینک) را انجام دهید و ۴۰۰ مرتبه استغفار را حتماً انجام داده و ترک نکنید.
باسمه تعالی
الف، ب) چون جواب سوال شما طولانی است پس لطفاً در این رابطه به تفسیر المیزان ذیل آیه مبارکه ۱۵ سوره قصص مراجعه کرده و پس از مطالعه نظرات مرحوم علامه (ره) اگر مشکلی بود یادداشت نموده و برای ما ارسال کنید.
ج) تمام موارد شما را مرحوم علامه(ره) توضیح دادهاند و راجع به "ظلمت نفسی" باید این را به شما بگوییم که هر کاری که انسان حتی به عنوان کار خوبی آن را انجام دهد، مثلاً دفاع از مظلوم باشد؛ مسلماً تبعاتی چه مثبت چه منفی برای انسان دارد و بیان "ظلمت نفسی" از جانب آن حضرت دلیل بر معصیت بودن این عمل نیست بلکه عرضه میدارد که من در حمایت از یک مظلومی وارد عمل شده ام و این کار پیامدی از طرف ظالمان برای من دارد و از پروردگارش میخواهد که او را در این مورد کمک نماید.
د) ترک اولی همیشه در دو مورد، ترک امر ارشادی و یا انجام نهی ارشادی صورت می پذیرد. اما در مورد خطا همیشه در ارتباط با ترک امر مولوی و انجام نهی مولوی می باشد و اشتباه نیز کاری است که انسان آن را انجام میدهد و سپس می فهمد که این کار صحیح نبوده است فلذا خطا و اشتباه از ساحت معصومین(ع) به دور می باشد چرا که اعتماد اجتماعی آنها را از بین میبرد.
هـ) ما چنین حدیثی را نخوانده ایم. اگر بتوانید آن را برای ما ارسال کنید تا سندیت آن را بررسی کرده تا به شما پاسخ دهیم.
2- قرآن نه خالق است و نه مخلوق. چرا که اگر قرآن خالق باشد مسلماً تعدد خالقیت پیش میآید و چنین چیزی شرک و کفر است و اگر مخلوق باشد چون مخلوق در واژه عرب معنای دیگری غیر از آنچه ما در فارسی معنا می کنیم دارد در شأن قرآن نیست و لذا معصومین(ع) فرمودهاند که بگویید قران کلام خداست. البته اگر کسی با این نیت واژه مخلوقیت را برای قرآن به کار بگیرد و آن این باشد که خداوند کلامی را خلق کرده و به سمع پیامبر اکرم (ص) رسانده است مشکلی ندارد.
3- قاعده افضل التفضیل در مواردی که برای خداوند به کار رفته است معنای افضل التفصیلی که برای ما سوی الله معنی میکنیم را نمیدهد بلکه به معنای همان تفضیل است. مگر جایی با قرینهای معنای آن درست در بیاید. به طور مثال وقتی که می گوییم برای خداوند آسان تر است، این صحیح نیست بلکه "اهون" به معنای آسان معنا میشود. اما اگر گفتیم " اللهُ أَکْبَرُ مِنْ أَنْ یُوصَف " در اینجا معنای افضل التفضیل آن پابرجا بوده و مشکلی ندارد. چون که می گوییم خداوند بزرگ تر از آن است که وصف شود.
4- حصر دارای اقسامی است که باید ببینید در هر آیه ای کدام قسم آن معنا می دهد. پس اول اقسام حصر را در ادبیات عرب به دست آورید و سپس سراغ آیات قرآن بروید.
باسمه تعالی
1- عقد اخوت مانند عقد محرمیت نیست فلذا فقط شروطی را برای برادری و الفت بین یکدیگر برقرار می کند نه چیز دیگر و هر زمانی که نخواهید با آن شخص ادامه دهید مشکل خاصی پیش نمی آید.
2- اگر برای انجام کاری نذر کردهاید و صیغه نذر را به دقت خوانده اید و برای آن زمان نیز تعیین نکرده اید، اگر آن کار انجام شود باید به نذر خود عمل کنید در غیر این صورت خیر.
باسمه تعالی
آنچه که از جانب خداوند به پیامبر(ص) دستور داده می شود باید آن حضرت صد در صد اطاعت نماید، حال این دستور هرچه که باشد. ممکن است چیزی باشد که برای پیامبر(ص) سخت و دشوار باشد یا مواردی است مانند صلوات بر آن حضرت در تشهد نماز و غیر آن که در قرآن کریم آمده است و سلام دادن بر آن حضرت و امثال این کارها؛ اگرچه خوشایند آن بزرگوار نباشد ولی چون دستور پروردگار است آن حضرت نیز مانند مومنان دیگر باید این دستور را انجام دهد و اگر کسی بخواهد با آن حضرت اشکال کند که چرا شما چنین کاری انجام می دهید در واقع باید این اشکال را به خداوند متعال بنماید چون پروردگار به او دستور داده است و آن حضرت در مقابل دستور پروردگار نمیتواند از خود نظری جداگانه داشته باشد.