پرسش و پاسخ

پرسش پاسخ شرعی

لطفا قبل از ارسال سوال آن را در بین سوالات جستجو نمایید تا از تکرار جلوگیری شود.

باسمه تعالی

ما به عنوان یک مسلمان وظیفه داریم از همه مسلمانان دنیا در حد توان دفاع نماییم لکن حمله کردن ایران به کشوری که هنوز حمله نکرده است نه کار شرعی، نه کار قانونی و نه کار عقلی است.
 

باسمه تعالی

با تشکر از دلسوزی شما. ما اگر به جای شما بودیم این موارد را مکتوب کرده و به دستگاه‌های مختلف ارسال می‌کردیم از جمله وزارت کشور.

باسمه تعالی

البته خطر حضور افغان‌ها در ایران در صورتی که غیر شیعه باشند واقعیتی انکار ناپذیر است لکن مسئله به آن شدتی که بیان کردید نیست. دولتی که می‌تواند آمریکا را از جاده بوکمال سوریه بیرون نماید و نیز گروه‌های دموکرات و کومله که سابقه آنها از طالبان بسیار بیشتر است را در مرزهای ایران و عراق از بین ببرد و آنها را مجبور به ترک منطقه نماید و انجام کارهای دیگر از این قبیل، چنین دولتی قطعاً در موقع و زمان لازم طالبان را نیز در صورتی که به عنوان خطر محسوب شوند سر جای خود خواهد نشاند.

باسمه تعالی

شما مواردی را که به ما گفته‌اید هیچ کدام در مورد ما صدق نمی‌کند. ما آنطور که شما فکر می‌کنید نیستیم و در مورد انتقادهایی که دارید برای یک بار هم که شده آنها را بنویسید و به مقامات مسئول از جمله بیت رهبری و مسئولین دیگر ارسال نمایید. 

باسمه تعالی

ما چنین سایتی را نمی‌شناسیم و چون نمی‌شناسیم تایید هم نمی‌کنیم.

باسمه تعالی

شما دو سوال را مطرح کرده‌اید. پاسخ سوال اول شما این است که تمام آن سازمان‌ها و نهادهای دولتی باید دریافتی‌ها و پرداختی‌های خود را مشخص نمایند و در همان زمینه‌هایی که باید هزینه کنند خرج نمایند و این صحبت شما در حدود ۸۰ درصد صحیح می‌باشد لکن در ۲۰ درصد دیگر باید دید مبالغی که در اختیار افراد یا نهادها هست، جابجا خرج نشود. مثلاً کسی مبلغی را فقط برای اطعام داده است. آن مقام مسئول نمی‌تواند آن مبلغ را خرج لوله کشی ساختمان نماید و امثال این موارد. اما پاسخ سوال دوم شما درباره موسسه میقات القرآن نیز این است که این موسسه متاسفانه یا خوشبختانه جزء ردیف بودجه دولتی نبوده و نیست و دولت اسلامی هیچگونه کمکی به این موسسه نمی‌کند. از نظر دریافتی‌های موسسه باید گفت هر کس بخواهد به موسسه کمک کند به شماره حساب‌هایی که به روی دیوار یا تابلوهای اعلانات نصب شده است مبالغ خود را واریز می‌کند و سپس می‌گوید که برای چه کاری باید هزینه شود. آنگاه همان مبلغ در همان مسیر هزینه می‌شود. مثلاً مبالغ قند و چای، نگهداری و سرویس دارایی‌ها و مناسبت‌ها و مراسم‌ها و امثالهم هر کدام در جای خود مصرف می‌شوند. البته مبالغ دریافتی هیچگاه مخارج موسسه را تامین نمی‌کند و موسسه همواره زیر بار قرض بوده و هست و امیدواریم که روزی این وضع به پایان رسیده و موسسه بتواند به کسی مقروض نباشد.

باسمه تعالی

مثل اینکه شما از اوضاع فرانسه اطلاعی ندارید. چون از بستگان در آنجا حضور دارند اوضاع بسیار وخیم است و افراد مجروح و مصدوم و نیز افراد زندانی صدها نفر می باشند. هزاران ماشین و فروشگاه سوخته و غارت شده و حتی افراد زیر ۱۵سال را نیز بازداشت کرده و با خشونت می برند. اما در مورد اوضاع ایران نیز آنچه که الان مورد بحث است و ملت و کشور دچار آن می باشد مسئله رانت خواری ها و سوء استفاده از ثروت کشور توسط کارتل های بزرگ اقتصادی است که همین باعث شده است که از نظر مسائل مالی و بعد از آن مسائل فرهنگی ملت دچار مشکل شود. .اما در امور امنیت کشور مطالب آنچنان نیست که بیان فرموده اید.

باسمه تعالی

همه این موارد را محبت کنید برای بیت رهبری ارسال نمایید.

باسمه تعالی

شما در این رابطه به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. نتیجه معاینه آن پزشک را به همسر خودتان دهید و یا با همسر خود به آن پزشک متخصص مراجعه نمایید و خلاصه همسرتان را در جزئیات موارد فوق قرار دهید تا ایشان نیز بدانند که مشکلات شما به چه صورتی می باشد. خواندن صد مرتبه سوره توحید به همین نیت در هر روز نیز مفید است. برای بهتر شدن حالتان هر روز 14 مرتبه دعای نور و نیز ۷۰ مرتبه سوره حمد را بخوانید. ان شاء الله به زودی بهبودی حاصل می نمایید.

باسمه تعالی

شما و همه کسانی که نسبت به این اوضاع انتقاد دارید باید همت کرده و مطالب را کتباً نوشته و برای بیت رهبری ارسال نمایید. گفتن این مسائل به افراد دیگر دردی را دوا نمی کند.

باسمه تعالی

هیچ کدام از مواردی که شما گفته‌اید مانند گشت ارشاد و تحقیقات امروزی در آن زمان وجود نداشته است ولیکن تمام احکام اسلامی در زمان حکومت پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) انجام می شده است. رجوع کنید به قضاوت های حضرت که همه مرتبط با این است که حکمی از احکام اجرا نشده و حضرت حدود الهی را به مرحله اجرا گذاشته اند. 

باسمه تعالی

علت فوق در مسئله اقتصادی قابل بررسی می باشد. اصولاً اسلام برای اقتصاد، چه اقتصاد خانواده و چه اقتصاد کشور اهمیت فوق العاده قائل است و همواره تاکید دارد که باید فرد گرسنه ای در جامعه وجود نداشته باشد. فلذا مسائل فدیه، کفاره، مظالم، خمس، زکات، صدقات مستحب و واجب و امثالهم را در جهت رفع فقر قرار داده است. هم اکنون نیز مسئله دین گریزی نشات گرفته از برنامه ریزی های غلط اقتصادی و نیز رانت خواری ها و دزدی ها توسط بنیاد ها و ستاد های مختلف می باشد.

اگر دعایی در مفاتیح باشد برای از بین بردن طلسم، قطعاً صحت ندارد. لکن بعضی ادعیه وجود دارند که برای کسانی که به خود تلقین می کنند مورد سحر ساحری قرار گرفته اند در نظر گرفته شده است و آن ادعیه فقط تلقینات منفی را از اینها دور می کند نه اینکه سحری را باطل می کند.

باسمه تعالی

در مورد ربا باید اطلاعات ما در این زمینه کافی باشد. بانک ها همه برنامه هایشان ربوی نیست. ممکن است در تعدادی از مسائل وام دهی این مشکل وجود داشته باشد ولی در اکثر جاها مسائل شرعی مراعات می شود. این را می توانید با مطالعه در مسئله ربا در قرآن و روایات دنبال کنید. اما در مسئله حجاب، مسئله بی حجابی مانند بی نمازی است و باید به عنوان یک منکر بزرگ در جامعه از آن نهی شود. البته در کنار آن باید از منکرات دیگر نیز نهی گردد و فقط به این یک مورد بسنده نشود. در عین حال اگر شما نظری پیرامون این قضیه دارید می توانید نظرات خود را مرقوم نموده و برای بیت رهبری ارسال نمایید. 

باسمه تعالی

اولاً در مسئله ازدواج زن و مرد باید همدیگر را پسندیده و سپس به تفاهم برسند و این مطلب به کس دیگری ارتباط ندارد. ثانیاً نبودن مادر در اوان کودکی در کنار یک فردی باعث عدم تربیت او نمیشود. پیامبر خاتم(ص) در اوان کودکی بدون پدر بزرگ شده و در پنج سالگی مادر خود را از دست داده است و این مطلب در مورد ائمه دیگر بعضاً و بسیاری از بزرگان اتفاق افتاده است. ثالثا شما می توانید با رایزنی‌های مستمر با پدر و مادر خود و بردن آنها پیش فرد متخصص که بتواند آنها را توجیه نماید، آنان را به این کار راضی نمایید. رابعا در این ماه مبارک حتماً اعمال آن را انجام داده و به خصوص لیالی قدر و سپس عرض حاجت نمایید. ان شاء الله خداوند در این مسئله به شما کمک خواهد کرد.

باسمه تعالی

مطلب بسیار واضح است. ما اگر بر کسی لعن و نفرین می کنیم تا زمانی هست که او بر مسیر باطل قرار دارد. حال این باطل ممکن است باطل اعتقادی یا باطل اخلاقی یا باطل سیاسی و یا باطل اجتماعی باشد. وقتی از آن باطل دست برمیدارد طبیعتاً ما نیز وظیفه داریم لعن و نفرین خود را از او برداریم. این یک امر مشخصی است. مثلاً خیلی از افراد وهابی که ما آنها را لعن می کردیم اینها برگشته و شیعه شده اند. در زاهدان، در سیستان و بلوچستان، در شهرهای استان خوزستان و در کشورهای دیگر هم همینطور. مثل جناب آقای تیجانی که کتاب "ثم اهتدیت (آن گاه که هدایت شدم)" را نوشته که از افراد مبلغ وهابی هم بوده که برگشته و شیعه شده است. آن موقعی که مبلغ وهابی بوده ما لعن می کردیم و حال که برگشته و شیعه شده ما ایشان را دعا می کنیم و از خداوند طلب رحمت و موفقیت برای ایشان می کنیم. این مشکلی ندارد. در مسائل سیاسی هم همینطور. هر کشوری تا زمانی که با شما دشمن هست شما او را لعن و نفرین می کنید و هر زمان که دوست شما شد شما برای آن طلب رحمت و غفران می کنید. این از لحاظ علمی و منطقی هیچ مشکلی ندارد. 

باسمه تعالی

 خیر، سند معتبری در این زمینه وجود ندارد.

باسمه تعالی

شما باید چنین کاری را به خداوند متعال واگذار نمایید و برای اینکه بدانید مصلحت شما در انجام آن هست یا نه، اعمال دهگانه (اینجا) را انجام دهید و بدانید اگر مصلحت شما در پاسخگویی مثبت ایشان باشد قطعا چنین کاری حاصل خواهد شد ان شاء الله.

باسمه تعالی

از هر کسی که انسان انتقادی دارد یا به صورت شفاهی یا کتبی باید آن را بیان نماید. فقط باید به گونه‌ای باشد که مخاطب اگر در موقعیتی می باشد که دانش آموزان نیز حضور دارند تحقیر نشود لکن بیان انتقاد و نقد کار بسیار مهمی است که اگر این کار انجام شود جامعه بسیار پویا خواهد گردید.

نمایش 2 از 5