محرم

مقالات روایات مذهبی اسلامی و کلیپ

شگفتی های آفرینش-توحید مفضل-حیوانات
توانایی چهارپایان در بدو تولد برای ایستادن و حرکت کردن

اصولا ناتوانی نوزاد انسان در حرکت کردن، مسئله‌ای است که با درایت و مراقبت مادر پوشش داده می‌شود و به نوزاد آسیبی نمی‌رسد، اما در چهارپایان اینطور نیست. از این رو خداوند حکیم شرایط را در چهارپایان به گونه‌ای تغییر داده است که باز هم به نوزاد آسیبی نرسد و علی‌رغم عجز مادر از حمل نوزاد و دیگر مراقبت‌ها، نوزاد خود قادر به حرکت باشد و فرآیند حیات و رشد خود را با موفقیت طی نماید. امام صادق(ع) در این خصوص، اینطور به مفضل بن عمر توضیح می‌دهند:

«اكنون به چهارپايان بنگر كه چگونه [بلا فاصله پس از تولد] خود برپا مى‌ايستند و در پى مادر خود مى‌روند و مانند بچه انسان نيستند كه به برداشتن، حمل كردن و تربيت و سرپرستى نيازمند باشند. به خاطر آنكه مادران اين حيوانات‌ همانند آدمى نيستند كه از دانش و توان رفق و سرپرستى بهره‌مند باشند و دستان و انگشتان مناسب اين كارها را ندارند در نتيجه به اولادشان چنان قدرتى داده شده كه [پس از تولد بى‌آنكه به حمل و سرپرستى مادر نيازمند باشند] مستقلانه و خود به خود بر پاى ايستند.»  (شگفتی‌هاى آفرينش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحيد مفضل)، ص۹۱)

شگفتی های آفرینش توحید مفضل حیوانات

مقالات    یکشنبه 7 اردیبهشت

شگفتی های آفرینش-اندام جانواران-توحید مفضل
تناسب اندام جانداران با نوع تغذیه آنها

آیا تا کنون به تناسب اعضای بدن هر دسته از جانوران با نحوه تغذیه آنها توجه کرده‌اید؟ در همه گونه‌های جانوری، تطابق عجیبی بین غذای مورد مصرف و اندام‌های جانوران وجود دارد. حقیقت جالبی که امام صادق(ع) آن را اینطور مورد اشاره قرار می‌دهند:

شگفتی های آفرینش اندام جانواران توحید مفضل

مقالات    یکشنبه 31 فروردین

آموزه های قدر-اطاعت
چگونه در مقابل مظلومیت‌های امیرالمؤمنین(ع)، آن حضرت را یاری کنیم؟

بهترین و مهم‌ترین روش برای یاری حضرت امیرالمؤمنین(ع) در قبال مظلومیت‌های آن حضرت، پیروی و اطاعت از اوامر و فرامین ایشان و نیز محترمانه یاد کردن از آن حضرت است.

آموزه های قدر اطاعت

مقالات    چهارشنبه 3 اردیبهشت

شگفتی های آفرینش-توحید مفضل-حیوانات
حیوانات در خدمت انسان!

أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ سَخَّرَ لَكُمْ مَا فِی الْأَرْضِ؛ آيا نديدی كه خداوند آنچه در زمين است مسخّر شما كرد؟ (حج/۶۵)

قبل‌ترها به آیاتی که ماه و خورشید و... را مسخر انسان معرفی نموده بود صحبت کردیم و گفتیم مراد از در تسخیر انسان بودن آنها، «در خدمت انسان بودن آنها» است. اینک این حقیقت را درباره حیوانات از زبان امام صادق(ع) می‌شنویم و می‌بینیم چطور خداوند متعال خصوصیات آنها را طوری تنظیم نموده که بشر قادر به بهره بردن از آنها باشد:

«اينك در بدن چهارپايان بنگر كه مانند جسم انسان از گوشت و استخوان و رگ و عصب پديد آمده و به آنها نيز همانند انسان گوش و چشم داده شده تا بتوانند نياز آدمى را برآورند. اگر كر و كور بودند انسان از آنها بهره‌مند نمى‌گشت و با آنها نيازهايش رفع نمى‌شد. اما از فكر و ذهن و انديشه و عقل محروم شده‌اند تا در برابر كارهاى سختى كه گاه انسان از آنها مى‌كشد و بارهاى گرانى که بر آنها مى‌نهد شانه خالى نكنند و از انجام كار و بردن بار امتناع نورزند.» (شگفتی‌هاى آفرينش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحيد مفضل)، ص۸۹)

شگفتی های آفرینش توحید مفضل حیوانات

مقالات    شنبه 23 فروردین

آموزه های قدر-اسلام
اسلام، تنها دین الهی

هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ؛ او كسي است كه رسول خود (پیامبر خاتم(ص)) را با هدايت و دين حق فرستاد تا او را بر همه اديان غالب سازد، هر چند مشركان كراهت داشته باشند (صف/۹)

دشمنان از زمان حضرت آدم(ع) تا پیامبر خاتم(ص) و پس از آن حضرت، پیوسته در تلاش بوده‌اند تا دین الهی و همچنین ولایت امیرالمؤمنین و ائمه طاهرین(ع) را که در آیه ۸ سوره صف مجموعا از آن تعبیر به «نور خدا» شده است نابود ساخته از بین ببرند. اما نکته‌ای که لازم است بدان توجه شود این است که دین الهی پایدار، «دین اسلام» است، نه ادیان دیگر.

در کنار آیات ۸ و ۹ سوره صف و با استفاده از دیگر آیات قرآن کریم درمی‌یابیم دین تمام پیامبران از ابتدای آفرینش، اسلام بوده و آنچه بین پیامبران مختلف تفاوت داشته، شریعت آنان - که شامل احکام حلال و حرام می‌شود - بوده است.

بنابر این تعبیر «ادیان الهی» تعبیری ناصحیح است، زیرا تنها یک دین الهی داریم و آن اسلام است. ادیان دیگر اعم از مسیحیت، یهودیت و...، هیچکدام الهی نبوده و نیستند. از این رو در آیه ۹ سوره صف، خداوند وعده غلبه تنها دین الهی را بر سایر ادیان مطرح نموده است، چرا که همه آنها اگرچه به پیامبران الهی هم منصوب باشند، به دلیل تحریفات صورت گرفته در آنها و عدم گرایش معتقدینشان به خاتم‌المرسلین(ص)، همگی از راه حق منحرف گشته و دین الهی محسوب نمی‌شوند.

👈 برگرفته از سخنرانی شب ۲۱ ماه رمضان، توسط استاد مرتضی مخملباف (۱۴۰۴/۱/۱)

آموزه های قدر اسلام

مقالات    چهارشنبه 20 فروردین

سلامت و درمان-خون
عوامل مؤثر بر پیداش غلظت خون

- زندگی‌در ارتفاعات (ساختمان‌های مرتفع و کوه‌ها)
- استرس شدید (نگرانی شدید مستمر)
- زندگی در هوای آلوده شهری مخصوصا در پیک بار ترافیک و محیط‌های آلوده به دود سیگار و قلیان و...
- عدم مصرف آب و عدم مصرف آب‌جوش ولرم یا مصرف بسیار کم آنها.

📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین(ع)، مقالات «مشکلات قلب‌ و عروق و مشکلات مربوط به خون»

سلامت و درمان خون

مقالات    سه‌شنبه 19 فروردین

شگفتی های آفرینش-توحید مفضل-حیوانات
آیا عروسک چوبی و پارچه‌ای می‌تواند سازنده‌ای نداشته باشد؟ حیوانات جاندار چطور؟!

امام صادق(ع) در جلسه دوم گفت‌وگو با مفضل بن عمر، آفرینش حیوانات را مورد توجه قرار داده و با مقایسه جسم حیوانات با عروسک‌های دست‌ساز آن زمان، وجود صانع متعال را اینطور نتیجه‌گیری می‌فرماید:

«در ساختار و شكل‌دهى بدن‌هاى آنها انديشه كن. مانند سنگ سخت نيست. زيرا اگر چنين باشد در وقت كار كردن و حركت نمودن انعطاف‌پذير نيست. نيز بسيار نرم و سست نيست كه بر پاى خود نايستد، بلكه از گوشت نرم است. در ميان گوشت‌ها استخوان‌هاى سخت و با صلابت آفريده شده و با عصب و عروق و ريشه‌ها همه به هم پيوند خورده‌اند. نيز بر روى آنها پوست محكمى به عنوان محافظ، تمام بدن را فرا گرفته است.

برخى براى ساختن مجسمه، چوب‌هايى را با ريسمان به پارچه مى‌بندند و روى همه را صمغ مى‌مالند. اين كار همانند آن است كه ما شرح داديم. چوب‌هاى سخت به منزله استخوان‌ها، پارچه‌هاى نرم در حكم گوشت، ريسمان‌ها به مثابه عصب و عروق و آن صمغ به منزله پوست است.

اگر مى‌شود كه حيوان زنده خودبه‌خود به وجود آيد، اين مجسمه دست‌ساز هم خودبه‌خود و بدون سازنده پديد مى‌آيد، اما اگر آفرينش خودبه‌خودى و بى‌آفرينشگر را در اين مجسمه‌ها نمى‌پذيريد، به طريق اولى نبايد در حيوانات زنده [و به‌مراتب پيچيده و منظم‌تر] چنين سخن فاسدى را معتقد گرديد.» (شگفتی‌هاى آفرينش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحيد مفضل)، ص۸۸)

شگفتی های آفرینش توحید مفضل حیوانات

مقالات    یکشنبه 17 فروردین

چرا نماز را به‌جای فارسی، به عربی می‌خوانیم؟

یکی از تجار محترم که سال‌ها در ایران به امر صادرات مشغول بود، برای جشن عقد دخترش مرا به‌عنوان عاقد دعوت نمود. من نیز در مجلس حاضر شده خطبه را خواندم. در آنجا یکی از مدعوین سرلشکری بود که اجرای خطبه را به دقت گوش می‌داد و از شنیدن عبارات عربی متعجب شده بود.

پند تاریخ نماز

مقالات    چهارشنبه 13 فروردین

آموزه های قدر-نور خدا
نور خدا خاموش شدنی نیست

در زمان همه پیامبران از حضرت آدم(ع) تا پیامبر خاتم(ص) همواره افرادی بوده و هستند که می‌خواهند نور خدا را خاموش ساخته و دین هدایتگر او را از بین ببرند. این افراد در طول تاریخ همواره با جدیت تمام در این راه کوشیده و دست نکشیده‌اند. خون‌ریزی‌ها، تحریف تاریخ و کتب آسمانی، هزینه‌های هنگفت، شبهه‌افکنی‌ها و...، همگی نمونه‌های روشنی از این جد و جهد باطل است. اما هنوز نور پرفروغ دین الهی در پهنه هستی می‌درخشد و افراد زیادی متدین به آن هستند.

در آیه ۸ سوره صف، خداوند متعال چرایی این حقیقت را توضیح داده و می‌فرماید: يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ؛ آنها مي‏خواهند نور خدا را با دهان خود خاموش سازند، ولي خدا نور خود را كامل مي‏كند، هر چند كافران خوش نداشته باشند!

اگر کسی بخواهد آتش وسیع افتاده به جان یک جنگل شعله‌ور را با فوت کردن خاموش کند، قطعا همگان او را کودن و نادان خطاب خواهند کرد، چون غیرممکن بودن آن بسیار واضح و روشن است. خداوند متعال نیز با تداعی این ذهنیت در آیه فوق، کل زحمات دشمنان را در مقابل «اراده خود» همینقدر بی‌حاصل معرفی نموده و آب پاکی را به دست همگان ریخته است.

پرواضح است، بشری که مرگ و زندگیش به مویی بند است، نمی‌تواند در مقابل خالق قدرتمند خود قد علم کند و چیزی بر خلاف اراده او را محقق سازد. این نوری است که نه‌تنها خاموش نخواهد شد، بلکه خداوند تکمیل آن را نیز اراده نموده است، اگرچه کافران را خوش نیاید.


👈 برگرفته از سخنرانی شب ۲۱ ماه رمضان، توسط استاد مرتضی مخملباف (۱۴۰۴/۱/۱)

آموزه های قدر نور خدا

مقالات    چهارشنبه 13 فروردین

سلامت و درمان-خون-کم خونی
عواملی مؤثر در بروز و تشدید انواع کم‌خونی‌ها

- خوردن کافئین زیاد (چای، قهوه، شکلات، کاکائو، نسکافه)
- مصرف دخانیات و مواد افیونی و قرص‌های روان‌گردان

تولید خون سالم و تمیز

خوردن روزانه ۱۴ عدد عناب رسیده (تازه یا خشک) با یک قاشق غذاخوری عسل آویشن (تب‌بُر و ضد آسم نیز هست). افراد سرد مزاج هم می‌توانند عناب را با مویز (کشمش انگور سیاه) بخورند.

📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین(ع)، مقالات «مشکلات قلب‌ و عروق و مشکلات مربوط به خون»

سلامت و درمان خون کم خونی

مقالات    دوشنبه 11 فروردین

آموزه های قدر-عذاب-توبه
قوم حضرت یونس(ع) چه کردند که عذاب مشهود الهی از آنها دفع شد؟

در غیاب حضرت یونس(ع)، ابرهای عذاب در موعدی که به قومش گفته بود به سمت زمین آمدند، به نحوی که همه به وعده عذاب آن حضرت یقین پیدا کردند. در این هنگام و در آخرین فرصت‌های باقیمانده، یکی از دو نفری که به حضرت یونس(ع) ایمان آورده و انسان عالمی هم بود، فورا مردم را صدا زد و گفت: وعده پیامبرمان در آستانه تحقق است و تا لحظاتی دیگر احدی از ما را زنده باقی نخواهد گذاشت.

او برای آنکه قبل از وقوع نهایی عذاب، حالت استیصال و درماندگی در تک‌تک افراد به اوج خودش برسد و شیون آنها بتواند دریای رحمت پروردگار را به تلاطم درآورد، به آنها دستور داد همگی از هم جدا شوند و حتی حیوانات را هم از هم جدا کنند. آنها نیز چنین کردند و وقتی خود را تنهای تنها و ناامید از همگان یافتند، در آن تنهایی و درماندگی شیون و افغان سر دادند و از عمق وجودشان پرودگار مهربان را صدا زدند تا ترحم او را به خود جلب نموده از عذاب سخت او نجات پیدا کنند.

وقتی پروردگار مهربان تضرع و بازگشت بندگان زار خود را مشاهده نمود، فورا به اسرافیل دستور داد ابرهای عذاب که در آستانه اعمال اثر بودند را بگیرد و به کوه‌ها بزند.

از یاد نبریم، خداوند مهربانی که آن عذاب فرود آمده را به‌خاطر تضرع و بازگشت قوم حضرت یونس(ع) از آنها دفع نمود، هنوز هم قادر است بندگان عاصی خود را ببخشد و بیامرزد و بلایا و گرفتاری‌هایی که به آن دچارند را برطرف نموده نجاتشان دهد، اگر صدایش بزنیم...

👈 برگرفته از سخنرانی شب ۱۹ ماه رمضان توسط جناب استاد مرتضی مخملباف (۱۴۰۳/۱۲/۲۹)

آموزه های قدر عذاب توبه

مقالات    یکشنبه 10 فروردین

آموزه های قدر-ذکر-یونسیه
حضرت یونس(ع) برای نجات از گرفتاری در شکم نهنگ چه کرد؟ / ذکر یونسیه و نماز غفیله، دستورالعملی کارگشا برای همه ما

هنگامی که حضرت یونس(ع) متوجه شد گرفتاری‌اش در شکم نهنگ از کجا نشئت می‌گیرد، برای نجات خود عبارت شریفی را بر زبان جاری نمود که بعدها به ذکر یونُسیه معروف شد: «لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ، سُبْحَانَكَ، إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ؛ جز تو معبودي نيست، منزهي تو، من از ستمكاران بودم (انبیا/۸۷)».

بعضا نوشته شده آن حضرت تا ۴۰ روز در شکم نهنگ به گفتن این ذکر ادامه داد. سرانجام در آیه ۸۸ می‌فرماید: «فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ؛ ما دعاي او را به اجابت رسانديم، و از آن اندوه نجاتش بخشيديم، و همينگونه مؤمنان را (نیز) نجات مي‏دهيم.»

از آیه ۸۸ می‌فهمیم خاصیت و اثرگذاری ذکر یونسیه عمومیت داشته و بیان این ذکر شریف به خواست خداوند متعال برای گشایش در انواع گرفتاری‌های «همه مؤمنان» می‌تواند اثرگذار باشد. گرفتاری‌هایی مثل: مشکلات خانوادگی، بیماری‌های صعب‌العلاج، بی‌حجاب و بی‌نماز شدن فرزند، بداخلاق شدن همسر، جواب کردن صاحبخانه، استرس، اضطراب، افسردگی و...

این عبارت شریفه را می‌توان در هر موقعیتی گفت، مخصوصا در نماز غفیله که این ذکر شریف را در خود دارد و بین نماز مغرب و عشا خوانده می‌شود. در قنوت این نماز نیز می‌توانیم هر حاجت و گرفتاری که داشتیم را با همین زبان فارسی به درگاه خداوند عرضه بداریم. البته نه یک بار، بلکه باید مدتی استمرار داد (یک هفته، یک ماه یا بیشتر) تا بالاخره خواسته‌مان به اجابت نهایی برسد ان‌شاءالله.

👈 برگرفته از سخنرانی شب ۱۹ ماه رمضان توسط جناب استاد مرتضی مخملباف (۱۴۰۳/۱۲/۲۹)

آموزه های قدر ذکر یونسیه

مقالات    شنبه 9 فروردین

شگفتی های آفرینش-توحید مفضل-ریش
حکمت رویش ریش بر صورت مردان

امام صادق(ع): «از آنجا كه خداوند حكيم و والامرتبه، مرد را قيّم و مراقب زن قرار داده و زن را تابع و جفت او گردانيده، به مرد ريش داد تا عزت و جلالت و هيبت او افزوده شود و به زن نداد تا زيبايى صورت، شادابى، طراوت و ظرافت او كه براى خوشى و زناشویی آنان مناسب‌تر است، نگاه داشته شود. آيا نمى‌بينى كه حكيم و تدبيرگر هستى چگونه همه چيز را حكيمانه و پرصواب آفريده و با حكمت و اندازه‌اى دقيق به قدر نياز و مصلحت مى‌دهد و مى‌گيرد؟» (شگفتی‌هاى آفرينش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحيد مفضل)، ص۸۵، با اندکی تصرف)

شگفتی های آفرینش توحید مفضل ریش

مقالات    شنبه 9 فروردین

آموزه های قدر-رفیق
پروردگار مهربان، بهترین رفیق!

سوره حضرت یونس(ع)، آیه ۸۷: «وَذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ؛ و ذا النون (حضرت يونس(ع)) را (به ياد آور)، در آن هنگام كه خشمگين (از ميان قوم خود) رفت، و چنين مي‏پنداشت كه ما بر او تنگ نخواهيم گرفت!»

همانطور که گفتیم، طلب عذاب حضرت یونس(ع) برای قومش فعلی حرام و اشتباه نبود. از این رو تصور نمی‌کرد خداوند بخواهد او را به‌خاطر این عمل مورد تنبُّه قرار دهد. اما وقتی از کشتی به دریا افکنده شد و نهنگ او را بلعید، در فکر فرو رفت.

حضرت یونس(ع) در تاریکی و تنگنای شکم نهنگ فهمید در طلب عذاب برای قومش شتاب ورزیده و به اندازه کافی به پای آنها صبر نکرده و حالا به همین جهت به این بلا مبتلا شده است.

کار خدا را ببینید! پیامبر برگزیده‌اش را که ۳۲ سال تمام به ارشاد قومی نافرمان پرداخته را مورد مجازات قرار می‌دهد که چرا بیشتر به پای آنها صبر ننموده و برایشان طلب عذاب کرده است! آیا هیچیک از ما رفیقی سراغ داریم که اینطور پای ما بایستد؟ رفیقی که به ما مطلقا نیازی ندارد، از ما هم بارها بدی دیده، اما باز رهایمان نمی‌کند...

👈 برگرفته از سخنرانی شب ۱۹ ماه رمضان توسط جناب استاد مرتضی مخملباف (۱۴۰۳/۱۲/۲۹)

آموزه های قدر رفیق

مقالات    جمعه 8 فروردین

آموزه های قدر-حضرت یونس (ع)
چرا حضرت یونس(ع) در شکم نهنگ گرفتار شد؟

حضرت یونس(ع) یکی از پیامبران الهی است که در شهر موصل عراق مبعوث شده و مامور به هدایت مردم بود. اما پس از ۳۲ سال پیامبری، تنها ۲ نفر به او ایمان آوردند! از این رو حضرت یونس(ع) از دست آنها خسته شد و از پیشگاه خداوند برای آنها طلب عذاب نمود. خداوند حضرت یونس(ع) را به صبر و تحمل بیشتر توصیه نمود، اما طاقت طاق شده آن حضرت مجالی برای تحمل بیشتر باقی نگذاشت. خداوند نیز درخواست او را پذیرفت و ابرهای عذاب روانه موصل شد...

اینجا حضرت یونس(ع) از فرمان خدا تمرد ننموده است. در واقع خداوند آن حضرت را بین دو کار مخیّر نمود: یکی اینکه به پای این مردم صبر بیشتری به خرج دهد و همچنان به امید هدایت افراد بیشتر به ارشاد آنان بپردازد، دیگری اینکه برای آنان طلب عذاب نماید.

مقاومت طولانی‌مدت قوم حضرت یونس(ع) در برابر ایمان آوردن، آنان را مستحق عذاب نموده بود و طلب عذاب برای آنها درخواستی بی‌جا محسوب نمی‌شد، اما پروردگار مهربان تحمل بیشتر حضرت یونس(ع) را بر طلب عذاب ارجح می‌دانست. به‌عبارتی طلب عذاب برای آنها کاری «خوب» محسوب می‌شد، اما صبر بیشتر به پای آنها کار «خوب‌تر» بود. حضرت یونس(ع) اینجا اصطلاحا ترک اولی نمود و گرفتار شدن آن حضرت در شکم نهنگ از آن جهت بود که به‌عنوان یک پیامبر برگزیده خداوند، کار خوب‌تر را ترک نمود و به‌جای آن کار خوب را انجام داد...

👈 برگرفته از سخنرانی شب ۱۹ ماه رمضان توسط جناب استاد مرتضی مخملباف (۱۴۰۳/۱۲/۲۹)

آموزه های قدر حضرت یونس (ع)

مقالات    پنجشنبه 7 فروردین

آموزه های قدر-مناجات
درددل با خدای مهربان، بدون پیچیدگی و تکلف

از جمله مهم‌ترین اعمال سفارش شده در شب‌های قدر، مناجات و گفت‌وگو با خداوند مهربان است، اما این عمل منحصر به شب‌های قدر و چهارچوب خاصی نیست. در مناجات با پروردگار تنها کافیست انسان با زبان خود آنچه دل تنگش می‌خواهد را بگوید و نزد خالق خویش عقده دل باز کند (اعم از عذرخواهی، گلایه و...).

مخصوصا اگر از او حاجتی خواسته‌ایم و به ما نداده است، سعی کنیم گله و شکایتش را نزد دیگر بندگان نبریم، بلکه در پیشگاه خودش و از خودش شکوه کنیم! خداوند متعال نیز از ما همین انتظار را دارد.

اگر خداوند حکیم حسب حکمت و اقتضائی که خود می‌داند برآورده ساختن حاجت ما را به تعویق انداخته، رسم جوانمردی نیست آنچه بین ما و خدایمان است نزد غریبه ببریم و با بیان تاخیر پیش آمده در استجابت دعا، بدگویی خدای مهربان را پیش این و آن کنیم. آن هم خدای پرده‌پوشی که در تمام عمر شاهد لحظه‌لحظه اعمال ما بوده و همواره از افشای آشفتگی‌های ما لب فروبسته...


👈 برگرفته از سخنرانی شب ۱۹ ماه رمضان توسط جناب استاد مرتضی مخملباف (۱۴۰۳/۱۲/۲۹)

آموزه های قدر مناجات

مقالات    چهارشنبه 6 فروردین

سلامت و درمان-کم خونی
درمان عمومی کم‌خونی

۱- هر روز نوشیدن مخلوط نصف استکان شیره توت + نصف استکان عرق یونجه + نصف استکان عرق بادرنجبویه (آرام‌بخش و خون‌ساز)
۲- یک قاشق چای‌خوری ژله رویال (غذای ملکه زنبور عسل)
۳- وسط غذا یک پرتقال شیرین میل نماید
۴- کدو با آبغوره پخته شود سپس مصرف شود
۵- کدو حلوایی با رب انار شیرین به‌صورت خورشت درست شود
۶- میوه انار ضد کم‌خونی است
۷- مصرف عسل با تره و یا با هویج زرد و یا با برگ چغندر و یا با ترب سیاه و یا با ترب دشتی (ترب سفید) داروی مفیدی در درمان کم‌خونی (آنمی) است.

توجه:
الف) کاهو (بدون سُس) به همراه ناهار و شام خوردن، تمیز کننده و تصفیه کننده خون است و کاهش دهنده حرارت اضافی خون و کاهش دهنده حرارت اضافی دستگاه گوارش است.
ب) در دوران بارداری در خوردن کاهو زیاده‌روی نکنید و به خوردن ۲ الی ۳ برگ آن بدون سُس به همراه ناهار و شام اکتفا کنید. زیرا مصرف زیاد کاهو در حاملگی، می‌تواند باعث لکه بینی و سقط شود.

📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین(ع)، مقالات «مشکلات قلب‌ و عروق و مشکلات مربوط به خون»

سلامت و درمان کم خونی

مقالات    دوشنبه 4 فروردین

درد و رنج، نعمت یا نقمت؟!

اصولا انسان دوست دارد بهره‌مندی خود از رفاه و لذت را به حداکثر ممکن برساند و به‌واقع در این مسیر نمی‌توان حد و انتهایی برای خواسته‌های او متصور شد! حال این میل سیری‌ناپذیر اگر با نیاز و محرومیت‌هایی توام شود، منجر به تلاش و تکاپو می‌گردد؛ اما اگر این اشتهای بی‌انتها با احساس بی‌نیازی همراه شود، این موجود ماجراجو به امید کشف هیجانی تازه برای زندگی، دست به طغیان و سرکشی می‌زند.

این حقیقت بارزی است که خداوند نیز با صراحت تمام در آیات ۷ و ۸ سوره علق به آن اشاره نموده است: كَلَّا إِنَّ الْإِنْسَانَ لَيَطْغَى أَنْ رَآهُ اسْتَغْنَى؛ حقا كه انسان سركشى مى‌‏كند، همينكه خود را بى‌‏نياز بپندارد!

از این رو خداوند متعال برای مهار این تمایلات بی‌انتها، زندگی انسان را با چالش‌هایی درآمیخته که توضیح آن را در این فراز از فرمایشات امام صادق(ع) به مفضل بن عمر می‌خوانیم:

«اگر هيچ درد و رنجى به انسان نرسد، چگونه از فساد و فحشا دور ماند؟ در برابر خداى جل‌وعلا فروتنى ورزد و با مردم مهربان باشد؟ نمى‌بينى هرگاه كه انسان دچار درد و دشوارى مى‌گردد خاضع و فروتن مى‌شود، به سمت خداى جل‌وعلا مى‌رود، از او طلب سلامتى مى‌نمايد و دستش را براى صدقه دادن مى‌گشايد؟» (شگفتی‌هاى آفرينش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحيد مفضل)، ص۸۴)

درد رنج توحید مفضل شگفتی های آفرینش

مقالات    شنبه 2 فروردین

شگفتی های آفرینش-توحید مفضل-رشد بدن
رشد بدن حيوانات و راز توقف آن‌

توقف رشد بدن موجودات، از جمله حقایقی است که علی‌رغم تامل‌برانگیز بودن، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. انسان و سایر موجودات همواره در طول حیات خود در حال تغذیه هستند، اما رشد جثه آنها از جایی به بعد متوقف شده ثابت می‌ماند! این نکته قابل‌تاملی است که دلیل آن را حضرت صادق(ع)، اینطور به مفضل بن عمر گوشزد می‌فرمایند:

«اگر تدبير و حكمتى در كار نيست، چرا با اينكه حيوانات دائما تغذيه مى‌كنند، اما بدن آنها هميشه رشد نمى‌كند بلكه رشد آنها پايان و حدى دارد و پس از آن مى‌ايستد و از آن حد نمى‌گذرد؟! حكمت و تدبير اين امر آن است كه بدن‌هايشان گذشته از بزرگى و كوچكى، مقدارى خاص داشته باشد. در نتيجه رشد مى‌كند و به مرز كه رسيد رشد آن متوقف مى‌گردد و بيشتر نمى‌رود. اما با اين همه، تغذيه ادامه دارد. اگر همواره در حال رشد باشند، بدن‌ها بسيار بزرگ مى‌شوند و اندازه‌ها از كنترل و حساب خارج مى‌شود و هيچ‌كدام حدى ندارند كه با آن، شناخته شوند.» (شگفتی‌هاى آفرينش (ترجمه نجف‌علی میرزایی بر توحيد مفضل)، ص۸۴)

شگفتی های آفرینش توحید مفضل رشد بدن

مقالات    شنبه 25 اسفند

سلامت و درمان-چربی خون
نکاتی که برای درمان چربی خون توصیه می‌شود

۱- صبحانه (یا ناشتا): خوردن یک عدد سیب درختی رسیده، و همچنین خوردن ۷ عدد آلو بخارا، و خوردن آبلیمو ترش تازه با آب، و یک روز در هفته صبح ناشتا میوه انار خوردن.

۲- صبح قبل‌ از کار، خوردن یک قاشق چای‌خوری زیره سیاه (منع مصرف در زنان باردار)

سلامت و درمان چربی خون

مقالات    دوشنبه 27 اسفند

نمایش 2 از 11