باسمه تعالی
1- آنچه که حضرت عیسی(ع) بیان میدارد فرمایش پروردگار متعال است و به دستور خداوند متعال چنین میگوید. در چنین جایی گوینده مطیع دستورات مولی است. حال هر چه که مولی بگوید او همان را تکرار خواهد کرد.
2- سلام به چند معنا آمده است. یکی از آنها درود و یکی از آنها بدرود است و نیز سلامت بودن و چند معنای دیگر که حتما در این زمینه به کتاب قاموس قرآن مراجعه نمایید.
3- برای بحث نکره و معرفه بودن کلمه سلام در ذیل آیات فوق به تفسیر المیزان مراجعه کنید و فرمایش علامه طباطبایی -رحمة الله علیه- را در این زمینه ببینید.
باسمه تعالی
برنامه دهگانه هفتگی (لینک) را انجام دهید به ویژه استغفار شما باید حداقل تا یک سال قطع نشود.
باسمه تعالی
اگر مظلمه معنوی باشد مانند غیبت کردن، تهمت زدن و امثال اینها، باید از کسی که مورد غیبت واقع شده حلالیت طلبید و اگر او زنده نیست مدتی برایش تلاوت قرآن و کار خیر کرده تا یقین کنیم که ان شاء الله روح او از ما راضی شده باشد و اگر توانستیم به زیارت او در قبرستان نیز برویم. اگر مظلمه مادی است در صورتی که طرف ما زنده باشد باید با او به توافق برسیم و به هر نحوی شده بدهی خود را به او بپردازیم و اگر چنانچه طرف ما از دنیا رفته باشد باید بدهی خود را به ورثه او بپردازیم و اگر آنها را هم به هیچ قیمتی نتوانستیم پیدا کنیم یا خود طرف زنده باشد و ما نتوانستیم او را پیدا کنیم باید از طرف آن فرد مبلغ بدهی را بهعنوان مظالم به دفتر مراجع خود پرداخت نماییم.
باسمه تعالی
برنامه دهگانه هفتگی (لینک) را تا زمان برآورده شدن حاجت خود انجام دهیم. روزهای باقی مانده از ماه مبارک رمضان را از نظر دعا کردن و خواندن دعای مزبور در آن فراموش نکنید.
باسمه تعالی
1 و 2: رابطه ای که ذکر کردهاید در صورتی شرعی خواهد بود که به هیچ وجه این دو نفر با هم تماس حضوری نداشته باشند و اگر تماس حضوری هم دارند در حد عرف همانند افراد دیگر جامعه. اگر خلاف عرف باشد حرام می باشد. همچنین در مورد تماسهای تلفنی و پیامک ها نیز باید ایشان مواظب رفتارهای خود باشند و کلمات و جملاتی خلاف عرف و شرع رد و بدل نکنند و در واقع صحبت کردن ها باید پیرامون آشنایی با اخلاقیات و کردار طرفین باشد و نه بیشتر از آن.
3- در این زمینه داماد باید با درایت و تدبیر نگذارد چنین اتفاقی بیفتد و بی جهت افرادی مانند برادر عروس و امثالهم را نسبت به خود دشمن کند و این مستلزم این است که قرارهای بیرونی با اطلاع خانواده عروس مخصوصا برادرهای او باشد.
4- عبارت است از تعصبی ممدوح در مواقعی که شارع مقدس ما را نسبت به آن موارد از قبل متذکر ساخته است. مثلاً دفاع از ناموس و پشتیبانی از او، دفاع از میهن، دفاع از اعتقاد صحیح و امثالهم.
باسمه تعالی
فرد مذکور در قضیه ای که تعریف کردید باید حتما به فکر ازدواج جدید باشند و برای این کار تا پایان ماه مبارک رمضان هر مقدار که میتوانند اعمال این ماه را انجام دهند و بعد از عید فطر و انجام اعمال آن روز نیز، مجدداً با سایت ارتباط برقرار کنند تا برنامهای به ایشان بدهیم که ان شاء الله برای ازدواجشان موثر باشد و قطعاً بدانید باب ازدواج بسته نیست و خداوند کمک خواهد کرد که ایشان به زودی ازدواج نمایند.
باسمه تعالی
شما حتماً باید به یک مشاور متعهد و متدین و دلسوز مراجعه نمایید و اگر نتوانستید این کار را بکنید در بین فامیل و اقوام خود و یا همسر خود به فردی که دلسوز و متعهد و متدین باشد و نیز بلد باشد که چگونه بین شما را اصلاح نماید مراجعه کنید و به عنوان یک ریش سفید و حَکم از او بخواهید که بین شما داوری و قضاوت نماید و آنچه که او می گوید را عمل نمایید.
باسمه تعالی
مطلبی که فرموده اید و نتیجه ای که گرفته اید به هیچ وجه صحیح نیست. اینکه پول شما برکت ندارد ممکن است از این جهت باشد که به آن خمسی تعلق گرفته باشد و شما پرداخت نکرده باشید و یا اینکه مظلمه ای در آن باشد که هنوز نتوانستهاید صاحب آن را پیدا کرده و از او حلالیت نمایید و مال او را به او بازگردانید و یا مال کسانی در مال شما موجود است که آنها راضی به این مطلب نیستند و یا اینکه کار شما به گونهای است که درآمد شما ممکن است صد درصد صحیح نباشد. البته موارد دیگری نیز هست و اینها احتمالات است. پس بسیار به جا است که شما به بررسی کارهای خود پرداخته و سپس نتیجه را گزارش کنید تا اگر مشکلی بود برطرف شود.
باسمه تعالی
خداوند در قرآن کریم می فرماید "وَلَا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غَافِلًا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ ۚ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الْأَبْصَارُ - سوره مبارکه ابراهیم آیه 42" از اینکه خداوند به افراد زورگو و ستمکار فرصت می دهد تعجب نکنید و گمان نکنید که آنان را به حال خود وا گذاشته و دیگر کاری با آنها ندارد. بلکه صبر خداوند نامتناهی است و در زمانی گریبان آن ستمکار را خواهد گرفت که امثال شما برای چنین افرادی در آن زمان بسیار دل خواهید سوزاند. البته گاهی اوقات نیز همین گونه افراد با دیدن نشانه ای از جانب خداوند متنبه شده و گذشته خود را نیز جبران کرده و توبه می کنند. ان شاء الله که ایشان نیز از این گونه افراد باشند. برای او در ماه مبارک دعا کنید که خداوند او را اصلاح نماید.
باسمه تعالی
1- در این رابطه شما باید به نکات ذیل توجه نمایید؛
2- مهمترین کار شما عامل بودن به آنچه که می گویید می باشد. حتماً به معتقدات خود عمل و بچه ها به هیچ عنوان دروغ نگویید. اعمال نیک را مخصوصاً جلوی آنها انجام دهید مانند انجام واجبات و مستحبات. این مطلب ریا نمی باشد بلکه مشوقی برای آنها و ترغیب کردن آنها به انجام اعمال خوب میباشد.
3- پاسخ همانند بند 2.
4- بنده فرد ناچیز و گناهکاری هستم که به دعای امثال شما نیازمندم و واقعا شایستگی این گونه محبت ها را از جانب مخاطبین خود ندارم. اما چه کنم که پروردگار متعال ستار العیوب است و نمیگذارد که بدی های ما فاش شود و نه تنها این کار را نمیکند بلکه بر زبان مخاطبین ما مدح و ثنا نسبت به ما جاری می سازد که به هیچ وجه لایق آن نیستم. "کَمْ مِنْ ثَنَاءٍ جَمِیلٍ لَسْتُ أَهْلاً لَهُ نَشَرْتَهُ / و چه بسیار ثناى نیکو که من لایق آن نبودم و تو از من بر زبانها منتشر ساختى".
باسمه تعالی
اولا شهدا دارای مراتب و مقاماتی هستند. هر شهیدی با شهید دیگر ممکن است در یک مرتبه و مقام نباشد. مثلاً شهدای کربلا با شهدای جنگ های دیگری که در زمان امیرالمومنین(ع) و یا پیامبر(ص) بود قابل قیاس نیستند و آنچه که روایت شده مرتبه شهدای کربلا از بعضی از شهدای جنگ های فوق بیشتر است. ثانیاً اینکه با تصویب قانونی افرادی به عنوان شهید نامیده می شوند مسلماً مطلبی قانونی می باشد که جمهوری اسلامی اعلام کرده است لکن اینکه از نظر شرعی به چه کسی شهید گفته می شود مسلماً کسی شهید در راه خدای تعالی محسوب میشود که نیت خالصانه برای مجاهدت در راه پروردگار را در قلب خود داشته و اعتقاد به یگانگی خداوند و رسالت پیامبران(ع) و امامت امامان(ع) نیز داشته است و عمل صالح نیز انجام می داده است. با چنین اعتقادی هرکسی در هر جایی که در راه پروردگار متعال مجاهدت میکند و در این راه از دنیا میرود شهید نامیده میشود. مثلاً کادر پزشکی که هم اکنون در بیمارستان ها و مراکز دیگر مشغول مجاهدت در راه خدای تعالی هستند با شرایط فوق شهید فی سبیل الله محسوب می گردند. اما همان طور که گفتیم مقام شهدا و مرتبه آنها با یکدیگر متفاوت است.
باسمه تعالی
به نظر ما شما دیگر نمی توانید با این فرد زیر یک سقف زندگی مشترک داشته باشید. محبت باید دوطرفه باشد. وقتی فرد مذکور علاقهای به زندگی با شما ندارد شما به نوعی دارید وقت خود را تلف می کنید. اگر بتوانید توافقی با ایشان به نتیجه برسید بسیار خوب است. اعمال ماه مبارک رمضان را تا پایان ماه در حد توان خود انجام دهید مخصوصاً در لیالی قدر و خواندن دعای جوشن کبیر حداقل ۳ بار تا پایان این ماه فراموش نشود. در هر صورت باز هم از خدای متعال بخواهید که بین شما و ایشان را اصلاح کرده، شاید ایشان از مسیر رفته بازگردد و شما نیز بتوانید اشتباهات گذشته را جبران نمایید.